reg1

Povodom predstavljanja programa i najave III poziva za projekte za MED program (Interreg Mediteranski program transnacionalne saradnje) u Opštini Bar je danas organizovan informativni dan.

Ovom prilikom javnosti i potencijalnim korisnicima su predstavljeni tematski ciljevi, kao i pravila za podnošenje projektnih predloga u okviru ovog poziva. Info dan organizovali su Kancelarija za evropske integracije u Vladi Crne Gore i Opština Bar.

MEDITERAN je jedan od 9 programa Evropske Unije u kojima Crna Gora ima pravo učešća i biće otvoren za podnošenje predloga projekata od početka novembra do kraja januara.

Info dan u Baru je otvorio potpredsjednik Opštne, g-din Radomir Novaković: “Put Crne Gore jeste put ka Evropskoj uniji i Opština Bar je veoma aktivna u apliciranju sa projektima. Intenzivno radimo da izgradnji naših kapaciteta, apliciramo sa projektima, jedan projekat već sprovodimo i usmjerili smo svoje snage da ih već sledeće godine u ovo vrijeme bude mnogo više. Želim Vam danas uspješan rad i da u programu INTERREG MEDITERAN svi pronađete svoju šansu.

reg

Ciljevi i teme za dostavljanje predloga projekata su:

1. Plavi rast: fokusiranje na pomorske klastere
2. Održivi turizam: sa fokusom na ostrva i oblasti sa malom gustinom populacije
3. Zaštita biodiverziteta: zaštićene morske oblasti
Program obuhvata 57 regiona iz 10 zemalja Evropske unije (Portugal, Španija, Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska, Grčka, Kipar, Malta i Ujedinjeno Kraljevstvo – jedan region ekonomskog programiranja Gibraltar) i tri države korisnice IPA fondova (Albanija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Interreg Mediteranski program transnacionalne saradnje (MED) je jedan od instrumenata sprovođenja kohezijske politike Evropske unije, čija je glavna svrha doprinos dugoročnom razvoju mediteranskog područja i jačanje transnacionalne saradnje između regiona i zemalja učesnica.

U ovoj godini, ovo je četvrti Info dan za programe koji se finansiraju iz EU fondova organizovan u našoj Opštini.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Turistička organizacija Bar će predstaviti turističku ponudu grada na međunarodnom sajmu turizma u...
Više u kategorijama: Info  More  Info  Kolumna  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti