Objavljen konkurs za nagradu filantropije „Iskra“

Iskra

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) raspisao je konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori .

Konkurs traje do 29. oktobra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.
Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Dvije specijalne kategorije su priznanje za medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru. O dobitnicima odlučuje sedmočlani žiri, a nagrade se tradicionalno dodjeljuju početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”, na Cetinju.
FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.
Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtu www.faktcg.org i www.nagradaiskra.me.

Svetionik LOGO 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar