Mališani iz Svetionika na Šahovskoj radionici Evropski potez!

sah 7

Povodom Evropske nedjelje sporta, u „Američkom uglu“ u Podgorici u subotu je održana šahovska radionica „Evropski potez“.

Riječ je o projektu edukativnog i takmičarskog karaktera a ovog puta tema edukacije bila je „Pješačke strukture“ i pojedinačni dječji šahovski turnir.

Prezentaciju je održao Milan Radonjić, naš mladi šahovski instruktor uz veliku pažnju prisutnih šahista i šahistkinja iz Podgorice i Bara.

Događaj su organizovali "Američki ugao", ŠL „7 oktobar“ iz Podgorice i PPU „Svetionik“ iz Bara pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Evropske komisije

Prisustvo 31 djeteta je pokazalo da se ovakvim šahovskim događajima najbolje animiraju djeca da zavole šahovsku igru. Takmičilo se 22 djece u dvije grupe „An pasan“ i „Fiancheto“.

Devetoro djece koja još nijesu takmičarski stasala imala su svoje šahovske performanse, među kojima se naročito istakao najmlađi dvogodišnji Amil.

Nakon pet kola prvih četvoro plasiranih imali su jednaki broj poena, pa se za njih organizovao dodatni turnir, nakon čega je Ilija Milović osvojio prvo mjesto, David Cvetković drugo i treće Anđela Vuković.

Nagrađeni su dobili pehare, diplome i medalje, a svim akterima su podijeljene učesničke diplome, kape i frizbiji.

plasman 1

U Baru se, inače, već drugu godina zaredom održava škola šaha za školarce pod rukovodstvom prof. Milorada Đonovića, majstorskog kandidata.
Časovi se održavaju u PPU Svetionik, ponedjeljkom i srijedom u popodnevnim časovima. Djeca iz ovog kluba su se vratila okićena peharom, diplomama, medaljama.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na tel: 067 628 668

{galerija}info/2018/10/sah{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar