Uhapšeni carinici

port

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva SDT Specijalno policijsko odjeljenje uhapsilo je više barskih carinika iz Bara a tužilaštvo ih sumnjiči da su povezani sa švercom cigareta.

Piše: Biljana Dabić

Na pres konferenciji koja je ovim povodom održana danas u Podgorici saopšteno je da je policija prekinula lanac šverca cigareta bez akciznih markica u Baru čija namjena je bila prodaja na crnom tržištu. Tom prilikom procesuirano je ukupno 28 fizičkih lica i dva pravna, a od toga u jučerašnjoj akciji 24 fizička lica. Policija je spriječila krijumčarenje 2.540 paketa cigareta inostrane marke i tom prilikom je procesuirano 28 fizičkih i dva pravna lica.

-U nastavku akcije u kojoj su početkom avgusta 2018. godine lišena slobode 4 pripadnika kriminalne organizacije, kada je zaplijenjeno 1360 paketa cigareta koje su prokrijumčarene iz Slobodne zone Bar na teritoriju Crne Gore, došli smo do novih podataka i dokaza za postojanje osnovane sumnje da su 24 fizička i 2 pravna lica i to: L.G. (64), Č.S. (42), Č.N.(41), V.A., M.N.(33), Č.B.(35), Š.M.(41), Š.D.(36), I.S.(27), J.S., J.I.(53), D.A.(55), K.V.(64), N.I.(35), Š.M.(53.). Đ.Đ.(32), P.Z. (36), L.H.(53), M.A.(36.), M.M.(27) Č.S.(41), N.E.(31), L.V.(34),NN lica i dva pravna lica izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, davanje mita, primanje mita i krijumčarenje, kazao je rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić dodajući da je ova kriminalna grupa već švercovala na teritoriji Crne Gore i da su za pola godine oštetili državu za više desetina miliona eura.

-Imamo podatke da je ova kriminalna organizacija od maja do avgusta prokrijumčarila preko 40.000 paketa i stavila ih na crno tržište, i time načinila štetu Crnoj Gori za više desetina miliona eura, kazao je Radonjić.
Radonjić kaže u akciji je učestvovalo osam carinskih službenika od čega je sedam uhapšeno, a za jednim se intezivno traga. Carinici se sumnjiče za primanje i davanje mita, krijumčarenje i stvaranje kriminalne organizacije. On je takođe naveo da je ovim hapšenjem u potpunosti prekinuto djelovanje ove kriminalne organizacije, ali je i dalje u toku identifikacija ostalih lica koja su eventualno imala učešće u izvršenju ovih krivičnih djela.

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović je saopštio da su organizatori ove kriminalne grupe identifikovani.
-Jedno lice je u pritvoru i protiv njega se već vodi jedan postupak dok je protiv drugog lica, za koje postoji osnovana sumnja da je jedan od organizatora, podignuta krivična prijava, kazao je Čađenović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar