Opština ulaže u vodosnadbjevanje

opstinna

Opština Bar je, kroz realizaciju kratkoročnog programa mjera za poboljšanje vodosnadijevanja Čanja, Sutomora i Bara do sada uložila 215.608,00 €.


Mjere su se odnosile na izgradnju vodovodne mreže II faze za naselja Marovići, Tomba i Donje Zaljevo, kao i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže za naselja Bjeliši i Mandarići.

To je zaključak Radne grupe, koju je imenovao predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, nakon sastanka održanog 10. avgusta o.g, kojem su prisustvovali predstavnici Opštine Bar, d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“ Bar i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Budva.

Radna grupa, sastavljena od predstavnika Opštine Bar, d.o.o. „Vodovod i kanalizacija“ Bar i JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Budva, imala je zadatak da sačini presjek stanja i donese izvještaj o realizovanim, odnosno nerealizovanim aktivnostima, kao i da definiše prioritete za naredni period po pitanju vodosnabdijevanja iz navedenog programa mjera.

Jedan od zaključaka sa sastanka održanog početkom mjeseca avgusta bio je da se rezervoar Šušanj 2, kapaciteta 1.200 m3 stavi u funkciju, što je i učinjeno početkom prošle sedmice, na koji način se vodosnabdijevanje II visinske zone za naselja Šušanj, Ilino i Zeleni pojas poboljšalo.Korišćenjem vode iz rezervoara Šušanj 2 i izgradnjom nedostajuće vodovodne mreže na ovom području, očekuje se poboljšanje vodosnabdijevanja visočijih zona.

U narednom periodu biće dodatno razmotrene opcije za rješavanje vodosnabdijevanja visočijih zona na potezu Sutomore- Čanj, kao i Zagrađa i Haj-Nehaja
Tokom naredne sedmice, predsjednik Opštine, Raičević održaće sastanak sa Radnom grupom, na kojem će biti definisani srednjeročni ciljevi i utvrdjene neophodne aktivnosti po pitanju pribavljanja dokumentacione osnove za izradu Strategije vodosnabdijevanja bezvodnih područja, čije se donošenje planira do kraja godine saopšteno je iz Služba kabineta predsjednika Opštine.

 

Alegra dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar