Nakon tuče mladić iz Rume u komi

Sutomore

Barska policija uhapsila je Baranina P.V.(19)  zbog postojanja osnovane sumnje da je nanio teške tjelesne povrede dvojici mladića iz Rume. Slučaj rasvjetljen u istom danu. Na žalost jedan od povređenih mladića u životnoj opasnosti.

Piše: Biljana Dabić

Stefan Novoselac (28) iz Rume u stanju je kome od posledica povreda zadobijenih u tuči koja se dogodila na sutomorskom šetalištu, u noći između srijede i četvrtka. Novoselac je u kritičnom stanju prevezen u Klinički centar Podgorica rano jutros gdje se ljekrai bore za njegov život.

Prema saznanjima Novosti, on je zadobio udarac pesnicom, a onda glavom udario u pločnik.

Primljen je u Opštu bolnicu Bar u nesjvesnom stanju, odakle je hitno prevezan u Urgentni centar podgoričkog Kliničkog centra, a zatim i prebačen u jedinicu intenzivne njege gdje se i dalje nalazi u stanju kome.

Njegov drug je kazao da je Novoselac povrede zadobio padom niz stepenice. Inače i drug je imao povrede, u predjelu glave.

Iz Opšte bolnice su o slučaju obavjestili službenike Centra bezbednosti Bar. Prema nezvaničnim informacijama inspektori barske policije potpom su priveli na saslušanje prijatelje povrijeđenog kako bi utvrdili okolnosti nastanka njegovih povreda.

Međutim, tokom saslušanja u kancelariji, inspektori su primjetili da i njegov drug ima povrede vilice koje je pokušao da prikrije nakon čega su kriminalističkom obradom došli do njegovog priznanja da se incident nije dogodio usled pada Novoseslca sa stepeništa apartmana već prilikom napada na sutomorskom šetalištu.

Nezvanično, njih dvojica su pijani udarali u boksersku krušku kada su naišla tri nepoznata mladića i jedan od njih je pesnicom udario prvo Novoselcovog druga, a onda i njega. Od siline udarca mladić je pao i udario glavom od pločnik. Međutim, uprkos bolu koji je osećao otišao je u apartman i legao da spava.

Na putu do apartmana u više navrata je povraćao, ali je drug mislio da je to zbog pijanstva nakon čega je legao da spava.

Kada je njegov drug pokušao da ga probudi rano jutros vidio je da je mladić bez svijesti nakon čega je odmah pozvao hitnu pomoć.

O slučaju je obavješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici koje je pokrenulo izviđaj. Osumnjičeni će biti priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Policija je, takođe, identifikovana još dva lica koja su bila u društvu osumnjičenog, Đ.S. (20) i J.M. (20), oba iz Bara, koji neće biti obuhvaćeni krivičnom prijavom.

-Osumnjičeni V.P. je, 23. avgusta oko 05,15 časova u Sutomoru, kako se sumnja, bez povoda i ničim izazvan fizički nasrnuo na oštećenog G.S. kojeg je tom prilikom udario zatvorenom šakom u predelu glave nanoseći mu teške tjelesne povrede u vidu frakture donje vilice. On je nakon toga, sumnja se, fizički nasrnuo na N.S kojem je zadao udarac na isti način u predjelu glave. Oštećeni N.S. je tom prilikom od posledice udarca pao i udario glavom o betonsku podlogu. U daljem izvršenju djela osumnjičenog su sprečili Đ.S. i J.M, koji su bili sa njim u društvu, navodi se u zvaničnom saopštenju Uprave policije.

Prema saznanjima Jedra, i osumnjičeni i oštećeni su bili u alkoholisanom stanju

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar