Aktivirano Udruženje privrednika Bara

slika 1

Udruženje Privrednika grada Bara je u hotelu “Kalamper Wellness&SPA”, održalo svoju prvu prezentaciju.

Predsjednik Udruženja Rade Vujačić saopštio je da je asocijacija za sada okupila 70 kompanija koje zapošljavaju 2000 radnika i imaju zajedno godišnji promet od 100 miliona eura.
“Želimo da omasovimo udruženje, naša poruka privrednicima je da smo zajedno mnogo jači u borbi za zaštitu svojih interesa i protiv biznis barijera”,rekao je Vujačić. Potom je, domaćinu u hotelu “ Kalamper Wellness&SPA” Elviru Kalamperoviću uručio zahvalnicu za izuzetan doprinos u radu i organizaciji Udruženja Privrednika grada Bara.

Zahvaljujući na priznanju, Kalamperović je istakao da mu je drago što je ovakvo udruženje privatne privrede ponovo počelo sa radom nakon duže pauze. “Prezentovani podaci su veoma značajni za Bar, mi smo ti koji pokreću privredu grada i treba da udružimo snage kako za naš, tako i za interes grada Bara”, dodao je Kalamperović.


Predsjednik Skupštine udruženja, kapetan Ljubo Kočović rekao je da je ovo prvi korak u radu udruženja. “ Planiramo svakog mjeseca da organizujemo ručkove sa ambasadorima, predstavnicima Vlade i lokalne uprave, da tu iznosimo naše probleme. Biznis barijera će uvjek biti, ali, ako se protiv njih zajedno borimo, biće sve mnogo lakše”, dodao je Kočović.


Potpredsjednik udruženja Nedeljko Čović je podsjetio da je inicijativa za ovakvo udruživanje potekla iz “dobrog iskustva koje smo imali kroz našu podršku KK Mornar”. “ Članovi udruženja mogu biti samo oni privrednici koji su odgovorni prema opštini I državi, odnosno, oni koji redovno izmiruju obaveze”, dodao je Čović.

slika 2
Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević ukazao je da uspjeh opštinskih struktura zavisi od privrede grada, “ako su oni uspješni, i opština je uspješna, ako su za pohvalu rezultati privrede, za pohvalu je i rad administracije”.

Klime Baković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar