Gužve u blizini Sozine posledica zagušenja na magistrali kroz Sutomore

Sozina

Od početka godine do 8. avgusta kroz Sozinu je prošlo 1,71 milion vozila, saopštio direktor Monteputa Jonuz Mujević.

U razgovoru za Pobjedu on je rekao da kroz tunel Sozina ovih dana prosječno prolazi oko 14,5 hiljada vozila dnevno, a u julu i avgustu evidentan je rast saobraćaja.

Mujević je naveo da je kroz Sozinu od jula 2005. godine i puštanja u upotrebu tunela prošlo ukupno 29,56 miliona vozila.

“Od početka godine do 8. avgusta kroz Sozinu je prošlo 1,71 milion vozila, što je 4,13 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu”, naveo je Mujević i dodao da ove godine imaju 16,28 odsto više šlepera, što dovodi do približnog finansijskog prihoda kao lani.

Za osam dana u avgustu kroz Sozinu prošlo oko 115,7 hiljada vozila, što je za 6,68 odsto više u odnosu na isti period prošle godine i istakao da imaju znatno veći broj korisnika automatske naplate putarine kroz elektronske kartice i TAG uređaje.

Gužve u blizini Sozine dešavaju se zbog zagušenja na magistrali kroz Sutomore, gdje se stvaraju ogromni saobraćajni čepovi, kada se formiraju kolone i sa sjeverne i južne strane tunela.

”U skladu sa propisima bezbjednosti ne smije biti zaustavljanja vozila, pa se tunel zatvara za prolaz sve do stvaranja uslova nesmetanog odvijanja saobraćaja. Ovakva zatvaranja nijesu česta i traju vrlo kratko”, objasnio je Mujević.

On je dodao da je 7. avgusta tunel bio zatvoren zbog saobraćajnog udesa u Virpazaru, koji je kasnije prouzrokovao saobraćajnu gužvu na prilazu tunelu.

Monteput je ove godine kako bi smanjio gužve, naglasio je Mujević, instalirao još jednu naplatnu rampu iz pravca Sutomora na vangabaritnoj traci na naplatnom punktu.

”Aktiviranjem ove trake stvoreni su uslovi za sedam naplatnih mjesta, čime je ubrzana naplata putarine i stvoreni uslovi za veći jednovremeni protok vozila u oba smjera”, rekao je Mujević.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar