Vodosnadbjevanje na području opštine Bar kvalitetno

pajko

Trenutno vodosnabdijevanje na teritoriji Opštine Bar, u situaciji punog jeka turističke sezone, sa povećanom potrošnjom u svim djelovima grada ocjenjujemo kao uredno i zadovoljavajuće.

DOO Vodovod i kanalizacija ulaže velike napore da uprkos otežanim uslovima svi naši korisnici imaju kvalitetno i konstantno vodosnabdijevanje.

Prepoznajući dugogodišnje probleme koje određena naselja imaju zbog povećanje potrošnje vode tokom ljetnjih mjeseci, DOO Vodovod i kanalizacija je preduzeo konkretne korake u pravcu njihovog riješavanja. Investiranje u infrastrukutru je preduslov ostvarivanja efikasnijeg vodosnabdijevanja, podizanju standarda u pogledu kvaliteta i uvijek isplativo kako na kratkoročnom tako i na dugročnom planu razvoja preduzeća.

Otežane okolnosti u predhodna dva dana predstavljaju kvarovi koji nastaju uslijed dotrajalosti vodovodne mreže u pojedinim djelovima grada a koje stručne ekipe DOO Vodovod i kanalizacija otklanjaju u najkraćim mogućim rokovima. Pored toga, česti kvarovi na elektromreži uzrokuju prekide u napajanju električnom energijom što dovodi do prestanka rada pumpnih postrojenja u Orahovom polju. Nakon takvih siutacija potreban je vremenski period od 3 do 4 časa da se uspostavi normalno vodosnabdijevanje po ponovnom uspostavljanju urednog napajanja električnom energijom.

Problem vodosnabdijevanja na visočijim kotama poput Šušnja i Naj Nehaja biće riješen veoma brzo kroz zamjenu dotrajalih pumpnih postrojenja novim modernim uredjajima. Isporuka i ugradnja novih pumpnih postrojenja se očekuje početkom avgusta mjeseca imajući u vidu da je sproveden tenderski postupak čime će se ovaj višegodišnji problem u vodosnabdijevanju riješiti. Napominjemo da će nova pumpna postrojenja biti instalirana i na izvorištima Kajnak i Ilino.

Na područjima naselja Sustaš i Zaljevo imamo višegodišnje probleme u vodosnabdijevanju uslijed smanjenja izdašnosti vodoizvorišta, što će uskoro dovesti do restrikcija u vodosnabdijevanju potrošača u ovim naseljima. Problem vodosnabdijevnja naselja Zaljeva, Polja, Male Volujice, Tombe Rapa i Gornjeg Polja biće riješen nakon izgradnje vodovodne infrastrukture koja uključuje izgradnju novog bazena kapaciteta 500 m3 koji će biti priključen na regionalni vodovod. Pored bazena biće izgradjen i cjevovod koji će spojiti bazen i postojeći vodovodnu mrežu u navedenim naseljima čime će tehnički biti zaokružena potrebna infrastruktura za trajno riješenje problema vodosnabdijevanja. Izgradnja navedenog sistema je otpočela i očekujemo da će radovi biti sprovedeni u dogovorenom roku čime će se brzo uvesti uredno vodosnabdijevanje potrošača u ovim naseljima.
Riješenost da iz dana u dan vršimo modernizaciju infrastrukture DOO Vodovod i kanalizacija je neupitna, i ovo je samo jedan u nizu poduhvata koje smo planirali i realizovali koristeći sopstvena sredstva u obećanim rokovima-kazao je je Zoran Pajović.,izvršni diretktor DOO Vododvod i kanalizavije BAR

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar