Afera Primorka: Obustavljena istraga protiv devet vladinih službenika

Primorka

Specijalno državno tužilaštvo obustaviloje istragu protiv devet osoba vladinih službenika i članova komisije, koji su se teretili da su zloupotrebom položaja prilikom dodjele državne pomoći preduzeću Melgonija Primorka državni budžet oštetili za više od 4.000.000 eura, potvrdio je za Pobjedu advokat Ratko Pantović.

Istraga je obustavljena protiv savjetnika u crnogorskoj ambasadi u Briselu Predraga Stamatovića, generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore Refika Bojadžića i nekadašnjeg člana borda direktora Elektroprivrede Borisa Buškovića, službenika Ministarstva finansija Šefika Kurtagića, Mitra Bajčete, Sonje Bećović, službenika u Ministarstvu poljoprivrede Darka Konjevića, Irene Mijanović i Vukice Perović.

Oni će u narednom periodu biće saslušano u svojstvu svjedoka.

Na listi okrivljenih su Nebojša Bošković, Biljana Bošković, Svetozar Marković, Milenko Marković, Vinko Marović i Črtomir Mesarič.

Stav Tužilaštva je da je država, osim četvoromilionske štete, u ovom slučaju na indirektan način oštećena 15 miliona eura.

U ovom slučaju vještak finansijske struke je dostavio i dopunu nalaza čiji se rezultati podudaraju sa izjavom okrivljenog Nebojše Boškovića, osnivača preduzeća Melgonija, koji je pred tužiocem ispričao sve o malverzacijama u ovom predmetu.

Prema navodima iz naredbe za istragu Specijalnog tužilaštva, Bošković se tereti da je zajedno sa bivšim direktorom NLB-a Črtomirom Mesaričem, 2008. godine osmislio kriminalni plan da se preko njegovih firmi Krizma trejd, Krizma motors i Melgonija Primorka, u programiranom stečaju Primorke kupi imovina tog preduzeća po povoljnim uslovima.

IZVOR: Pobjeda

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar