U Baru uhapšen Šapčanin osumnjičen za ratni zločin

CB

Barska policija uhapsila je P.V. (64) iz Šapca za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od sedam godina.

Iz Uprave policije saopštili su da se P.V. potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnog djela trgovina drogom i krivičnog djela teška krađa, kao i zbog vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločini protiv civila u saizvršilaštvu.

„Službenici su 20. jula oko 16 sati i 30 minuta, postupajući na osnovu operativnih informacija da se na teritoriji Opštine Bar nalazi lice koje se potražuje po Interpolovoj potjernici, u mjestu Utjeha, zatekli jedno lice u vršenju krivičnog djela nezakonit ribolov, a koje je tom prilikom policijskim službenicima dalo lažne lične podatke. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o P.V. i da se on potražuje po dva osnova. On je krivično djelo ratni zločini protiv civilnog stanovništva počnio, kako se sumnja, u periodu između 23. marta 1999. godine i 20. juna 1999. godine u selu Cuska, Opština Peć, kao jedan od pripadnika paravojne jedinice „Šakali“, na način što je, sumnja se, počinio napad na civile albanske nacionalnosti i ubijao ih, mučio, pljačkao i uzimao njihovu ličnu imovinu radi sticanja nezakonite dobiti“, navodi se u saopštenju Uprave policije. 

riječ je o ratnom zločinu u kojem je u selu Cuska ubijena je 41 osoba.

Službenici su protiv P.V. podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nezakonit ribolov i prekršajnu prijavu nadležnom sudiji Osnovnog suda zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

P.V. je sproveden u ZIKS radi izdržavanja kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja.
Zbog postojanja navedene potjernice, lice će biti privedeno sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalji postupak.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar