FOTO: Zasijaće fontana u parku kao nekad!

j14

Fontana u parku Dvorca Kralja Nikole decenijama je mjesto u kojem generacije Barana nalazile svoj kutak za predah, za igru ili tinejdžerski zagrljaj, odmor od gradske vreve...

Generacije Barana su baš na tom mjestu doživjele svoj prvi poljubac i čuvaju ga i zbog toga u svom srcu.

Nažalost, već dugo su i fontana i prostor oko nje postali ruglo parka koji bi, uz malo više pažnje, mogao da uživa status najljepšeg u Crnoj Gori.

Na inicijativu udruženja “Žene Bara kuvaju” danas je u parku pokrenuta akcija čišćenja i revitalizacije fontane. Iako je prvobitna ideja bila da članice udruženja “Žene Bara kuvaju” aktivno učestvuju u akciji sređivanja fontane, radnici Vodovoda i Komunalnog džentlmenski su preuzeli stvari u svoje ruke. Članica udruženja “Žene Bara kuvaju” zahvalile su im se na nesebičnoj podršci sendvičima.

Kako je fontana izledala uoči i posle čišćenja, kao i kakva je atmosfera vladala tokom akcije, možete vidjeti u našoj fotogaleriji. Nažalost, zbog problema sa dovodom vode, nije dugoročno riješena funkcionalnost fontane. To pitanje prepušteno je JP Vodovod i kanalizacija.

Akcija naših sugrađanki, međutim, nije završena jutrošnjim čišćenjem fontane i otpušavanjem okolnih šahti. Kompanija Rolomont odazvala se na poziv udruženja sponzorišući materijal koji će biti utrošen na vraćanje sjaja fontani i ustupanjem aparata za njeno čišćenje od grafita kojima je decenijama bila uružavana.

Dnevnice za radnike koje će obaviti posao revitalizacije fontane obezbijedile su članice udruženja “Žene Bara kuvaju” koje su, kako saznajemo, bile spremne da preduzmu i mnogo obimniju akciju sređivanja parka Dvorca Kralja Nikole.

{galerija}obale/2018/7/fontana{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar