Uhapšeni nakon 15 krađa i prevara u Baru!

CB

Službenici CB Bar uhapsili dva lica koja su, osnovano se sumnja, na teritoriji Crne Gore počinila preko 60 krađa koristeći nepažnju zaposlenih u firmama koje su posjećivali predstavljajući se kao stranke!

U cilju prevencije i rasvjetljavanja krivičnih djela koja su po načinu i periodu izvršenja vezana za ljetnju turističku sezonu, službenici Centra bezbjednosti Bar obilazili su kupališta i javne ustanove i tom prilikom upoznavali zaposlene i vlasnike sa problematikom i rizicima ovih krivičnih djela.

Prilikom ovih aktivnosti policijski službenici su lišili slobode dva lica za koja se sumnja da su na teritorji Crne Gore počinili ukupno 60 krivičnih djela u periodu od 2016 – 2018. godine, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Uhapšeni su R.L. (54) i M.S. (61), oba iz Valjeva, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 11 krivičnih djela krađa i četiri krivična djela falsifikovanje i zloupotreba kreditinih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

Policijski službenci CB Bar su u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, CB Budva, CB Herceg Novi, CB Berane, OB Ulcinj, OB, Tivat, OB Cetinje, OB Kotor, OB Žabljak i OB Mojkovac, došli do saznanja da su ova lica, sumnja se, pored ovih 15 krivčnih djela počinjenih na teritoriji Opštine Bar, počinila još 45 krivičnih djela. R.L. i M.S. su, kako se sumnja, na teritoriji Crne Gore počinili ukupno 60 krivičnih djela!

Oni su, sumnja se, od ljeta 2016. godine do 12. jua ove godine, ova krivična djela počinili na način što su, po unaprijed utvrđenim ulogama, predstavljajući se kao stranke dolazili u javne ustanove i koristeći nepažnju zaposlenih ulazili u kancelarije i iz njihovih unutrašnjosti otuđivali novčanike u kojima se nalazio novac i kreditne kartice.

Provjerama koje su izvršene preko službenika Republike Srbije, a koji su kao ispomoć tokom ljetnje turističke sezone upućeni u Crnu Goru, utvrđeno je da su za R.L. raspisane četiri lokalne potjernice u Republici Srbiji.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se R.L. i M.S. liše slobode zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela. Nakon saslušanja lica, državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju lica do privoda sudiji za istragu u Osnovnom sudu u Baru, nakon čega su ova lica sprovedena u ZIKS, saopštili suiz Uprave policije..

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar