Izvidjačka smotra “Neverending story”

grahovo

Savez izviđača Makedonije u saradnji sa evropskom skautskom organizacijom, organizuje Izviđačku smotru (međunarodni kamp) pod nazivom “Neverending story” u Skrebatnu kod Ohrida.

Međunarodna smotra okupiće više od 4000 mladih ljudi iz regiona i Evrope. Savez izviđača Crne Gore je na konkursu za dodjelu sredstava omladinskim organizacijama za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade podržan od strane Ministarstva sporta kroz projekat “Priča bez kraja”.

Projektom “Priča bez kraja” predviđeno je da izviđači i planinke Saveza izviđača Crne Gore učestvuju na ovom međunarodnom događaju, a sve sa ciljem jačanja timskog duha, liderstva, osnaživanja i povezivanja regionalne saradnje između lokalnih jedinica i nacionalnih Saveza. Ovaj međunarodni događaj omogućiće mladim članovima Saveza izviđača Crne Gore inovativna predavanja na temu razvoja i aktivnog učešća adolescenata i mladih u procesima donošenja odluka i njihovog aktivizma. Takođe imaće priliku i da da se kroz razne radionice upoznaju sa temama reproduktivnog zdravlja, vršnjačkog nasilja i seksualnog uznemiravanja, kako bi ukazali na probleme sa kojima se susreću prilikom kampovanja kao i da razmjene iskustva sa drugim izviđačima i na jasan način pošalju poruku svim nacionalnim Savezima o eventualnim problemima u organizaciji. Desetodnevni kamp u Makedoniji biće avantuara za 100 direktnih učesnika iz čitave Crne Gore.
Vođa našeg kontigenta je Dušan Masoničić, načelnik za starije izviđače i planinke SICG.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar