kina1

Ambasador Kine dobio odlikovanje od Asociijacije prijateljstva NR Kine i Crne Gore i imenovan za ambasadora prijateljstva između dvije zemlje.


Cui Zhiwei je inaugurisan za Ambasadora prijateljstva Asocijacije prijateljstva NR Kine i Crne Gore u Kini i biće dodatna konekcija za dalje projekte. Predsjednik Asocijacije Mr Samir Hadžić uručio mu je danas u Ambasadi akreditivna pisma.

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, Cui Zhiwei, koji završava svoj četvorogodišnji mandat, priredio je oproštajni prijem za Asociijaciju prjateljstva NR Kine i Crne Gore. 

Na kraju mandata Cui Zhiwei je izrazio zadovoljstvo i pozitivne impresije koje je Asocijaciija postigla u vrijeme njegovog mandata, posebno u domenu bratimljenja gradova i uspostavljanja kontakta sa provincijama i gradovima širom Kine. Posebno se zahvalio na kontinuiranom desetogodišnjem promovisanju prijateljstva između naroda dvije zemlje. On je istakao da je predsjdnik Kine u Petom stubu inicijative “The Belt and Road” uspostavio “izgradnju povjerenja i razumjevanja između naroda”, “peoples to peoples” diplomatija. “Definitivno Asocijacija u Crnoj Gori nema konkurencije i drago nam je zbog toga što možemo da se ponosimo da imamo takvu asocijaciju koja bilateralno razvija prijateljstvo između naroda. Iza Asocijacije stoje projekti i rezultati i to je najvažnije.” On je poželio uspjeh u daljem radu i poručiio da će Ambasada ma ko bio ambasador nastaviti još snažnije da podržava rad Asocijacije. Posebno je izrazio zadovoljstvo što je Asocijaciija proslavila 10 godina svog rada u njegovom mandatu.

Predsjednik Asocijacije se zahvalio na podršci koju je Cui Zhiwei pružao lično kao i Ambasada. On je treći Ambasador kojeg Asocijacija ispraća u trenutku kada odnosi između dvje zemlje imaju najintezivniji karakter u istoroji. Drago nam je i sretni smo da se Kina konačno nalazi u spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, kao i da cijela Vlada ima sadržajne odnose sa kineskim partnerima", navodi se u saopštenju Asocijacije prijateljstva NR Kine i Crne Gore.

image2