Cui Zhiwei ambasador prijateljstva NR Kine i Crne Gore

kina1

Ambasador Kine dobio odlikovanje od Asociijacije prijateljstva NR Kine i Crne Gore i imenovan za ambasadora prijateljstva između dvije zemlje.


Cui Zhiwei je inaugurisan za Ambasadora prijateljstva Asocijacije prijateljstva NR Kine i Crne Gore u Kini i biće dodatna konekcija za dalje projekte. Predsjednik Asocijacije Mr Samir Hadžić uručio mu je danas u Ambasadi akreditivna pisma.

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori, Cui Zhiwei, koji završava svoj četvorogodišnji mandat, priredio je oproštajni prijem za Asociijaciju prjateljstva NR Kine i Crne Gore. 

Na kraju mandata Cui Zhiwei je izrazio zadovoljstvo i pozitivne impresije koje je Asocijaciija postigla u vrijeme njegovog mandata, posebno u domenu bratimljenja gradova i uspostavljanja kontakta sa provincijama i gradovima širom Kine. Posebno se zahvalio na kontinuiranom desetogodišnjem promovisanju prijateljstva između naroda dvije zemlje. On je istakao da je predsjdnik Kine u Petom stubu inicijative “The Belt and Road” uspostavio “izgradnju povjerenja i razumjevanja između naroda”, “peoples to peoples” diplomatija. “Definitivno Asocijacija u Crnoj Gori nema konkurencije i drago nam je zbog toga što možemo da se ponosimo da imamo takvu asocijaciju koja bilateralno razvija prijateljstvo između naroda. Iza Asocijacije stoje projekti i rezultati i to je najvažnije.” On je poželio uspjeh u daljem radu i poručiio da će Ambasada ma ko bio ambasador nastaviti još snažnije da podržava rad Asocijacije. Posebno je izrazio zadovoljstvo što je Asocijaciija proslavila 10 godina svog rada u njegovom mandatu.

Predsjednik Asocijacije se zahvalio na podršci koju je Cui Zhiwei pružao lično kao i Ambasada. On je treći Ambasador kojeg Asocijacija ispraća u trenutku kada odnosi između dvje zemlje imaju najintezivniji karakter u istoroji. Drago nam je i sretni smo da se Kina konačno nalazi u spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore, kao i da cijela Vlada ima sadržajne odnose sa kineskim partnerima", navodi se u saopštenju Asocijacije prijateljstva NR Kine i Crne Gore.

image2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar