trajekt

Jun mjesec je bio izuzetno uspješan za kompaniju «Luka Bar» AD, po svim finansijskim i naturalnim pokazateljima poslovanja.

Tu činjenicu najbolje ilustruje podatak o mjesečnom pretovaru- 154.389 tona tereta je pretovareno u junu. Ako ovu količinu tereta uporedimo sa junom 2017. godine, kada je pretovareno bilo 62.145 tona , evidentan je trend rasta od 92.243 tone.

Stalna su nastojanja menadžmenta kompanije da se proaktivnom poslovnom i komercijanom politikom u Luku Bar dovedu nove robe i tereti, kao i oni koji se dugi niz godina pretovaraju u lukama regiona, iako prirodno gravitiraju ka Baru. Uvećanje od 148% pretovarenog tereta u odnosu na uporedni period prošle godine ne ostavlja prostor da se uspješnost ovakvog načina poslovanja dovodi u pitanje.

Takođe, jedna od najznačajnijih aktivnosti koja je posljednjih mjeseci sprovođena u Luci Bar, a u junu je privedena kraju jeste rad na Prostorno-planskoj dokumentaciji, odnosno ključnom dokumentu Prostorni plan za obalno područje Crne Gore, u dijelu područja Privredne zone Bar. Nakon što je usvojen od strane Komisije za ekonomsku politiku i Vlade Crne Gore uskoro će biti usvojen i u Skupštini Crne Gore. DUP Privredne zone Bar je istekao 2010.godine i od tada ništa nije preduzimano, a zbog zanemarivanja značaja donošenja jednog ovakvog strateškog dokumenta, stagnirali su mnogi poslovi sa vrlo značajnim partnerima.

Ovo je najznačajniji dokument za dalji razvoj Luke Bar, a samim tim i Bara i Crne Gore, jer će omogućiti saradnju sa strateškim investitorima i značajna ulaganja u lučke kapacitete-saopštili su nam iz Luke Bar.

Luka Bar unutrašnji baner

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Beogradski džez orkestar „Alex & theFesrgusons“ oduševio publiku ali i najmlađe trubače posjetom...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  More  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti