DPS: Uvjereni da će i malobrojni opozicioni odbornici podržati naše projekte

IO DPS Bar

Koalicioni sporazum, koji je prethodnih dana uz koordinaciju člana Predsjedništva DPS-a, Branimira Gvozdenovića i predsjednice OO DPS Bar Branke Nikezić, pripremao pregovarački tim, dobio je večeras punu saglasnost Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Bar.

"Time su stvoreni uslovi za potpisivanje Koalicionog sporazuma, koji nakon toga treba da verifikuje Predsjedništvo DPS-a. Sporazum podrazumijeva formiranje skupštinske većine od 28 odbornika, koju će činiti Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Grupa građana ''Biram Bar'' i Bošnjačka stranka. Ovako formiranom većinom, Bar je nedvosmisleno pokazao da njeguje koncept građanske Crne Gore i pune podrške unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Države.
Sporazum je, takođe, rezultat odgovornog odnosa prema razvoju Bara, s obzirom na činjenicu da se dominantno bazira na ekonomskom razvoju Bara, uz stvaranje uslova za nova zapošljavanja u gradu pod Rumijom",navodi se u saopštenju OO DPS Bar.

U saopštenju se dodaje da će osnovni programski cilj budućeg koalicionog djelovanja biti dinamizacija ekonomskog napretka Bara, na načelima održivog razvoja zasnovanog na valorizaciji prirodnih potencijala, obezbjeđenju novih investicija i podizanju kapaciteta postojeće privredne strukture, sa ciljem povećanja zaposlenosti i obezbjeđivanja boljeg kvaliteta života svih građana Bara.

"Sporazum je veoma ambiciozan, ali i realan, imajući u vidu program i viziju Demokratske partije socijalista, a posebno kadrovske kapacitete sa kojima raspolaže naša partija. Jedan od ključnih zadataka definisanih Sporazumom je pozicioniranje Bara kao najkonkurentnije jedinice lokalne samouprave u Crnoj Gori. Osim toga, ciljevi sporazuma u potpunosti odgovaraju programima na osnovu kojih su politički subjekti i grupe građana – konstituenti sporazuma, osvojili ubjedljivu većinu na Lokalnim izborima u maju tekuće godine, čime smo dobili puno povjerenje građana Bara da razvijamo grad u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS Bar poručili su da su uvjereni "s obzirom na kvalitet i ubjedljivost naših programa i Sporazuma" da će i "malobrojni opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Bar podržavati njihove projekte i aktivnosti, jer su oni isključivo u interesu svih građana Bara".

"Zahvaljujemo koalicionim partnerima na veoma korektnom i profesionalnom odnosu u procesu pregovora, i pozivamo sve da već od sjutra preuzmemo punu odgovornost i odmah krenemo sa radom - ZA DOBRO GRAĐANA BARA", navodi se u saopštenju OO DPS Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar