Književni, muzički i likovni programi u okviru „Ljetopisa“

KK Poenta poetika

Završnica druge nedjelje 31. „Ljetopisa“ biće u znaku književnog, muzičkog i likovnog programa.

Naime, u subotu 30. juna, na šetalištu ispred kafea „Gvardija“ biće održano javno čitanje poezije, u okviru koga će se od 21h, publici predstaviti Književni klub „Poenta poetika“ iz Nikšića. Svoju poeziju čitaće Đurko Gutović, Damir Gegić, Anđela Backović, Sava Radulović, Rada Draganić. Moderator će biti Goran Radojičić.

Takođe u subotu, 30. juna, na platou ispred Dvorca kralja Nikole, publici „Ljetopisa“, po prvi put predstaviće se „Rocher“ bend iz Srbije, koji čine Radmila Vardalić – violina, Boris Rabuzin – violina, Dejan Rokvić – viola, Ljubinko Lazić – kontrabas, Miloš Nikolić – kaval, Aleksandar Andrejević – perkusije, Nikolina Kovačević – vokal/perkusije. Njihov repertoar čine klasične kompozicije, filmska muzika, tradicionalne, orijentalne i etno pjesme kao i džez, tango i evergrin standardi. Za barsku publiku pripremili su program koji obuhvata obrade pjesama: „Hajde Jano“, „One voice“, „Eden“, „Time 4 time“, „Jovano Jovanke“ i mnogih drugih. Koncert počinje u 22h i ulaz je slobodan.

U okviru Pratećeg programa u nedjelju, 1. jula, u Starom Baru biće otvorena izložba radova polaznika škole mozaika. Škola, koju tradicionalno u okviru Ljetopisa, vodi Petar Vujošević, ove godine okupila je oko 40 polaznika različitire uzrasne dobi, koji su vještine u ovoj umjetničkoj tehnici sticali od 17. juna, kada je škola ove godine počela sa radom. Otvaranje izložbe biće upriličeno u 20:30h.

U nedjelju, 01. jula gost regionalnog književnog programa Ljetopisa, biće bosanskohercegovački autor Sabahudin Hadžialić, koji će na platou „Knjaževe bašte“, sa početkom u 21h, promovisati I dio najavljene triologije „Raskršće svjetova“ – „Kutija života“. Moderator večeri biće Gordana Leković.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar