Ubijen Vaso Delibašić, policija pronašla zapaljen automobil

ubistvo 23

U Makedonskoj ulici u Baru oko 13 časova za sada nepoznati napadači ispalili su više hitaca u Baranina Vasa Delibašića, na očigled nekoliko slučajnih prolaznika, a u blizini terena na kome su se igrala djeca. Hici su bili kobni po Delibašića koji je smrtno ranjen u blizini porodične kuće.

Piše: Biljana Dabić

Delibašić je sa više hitaca pogođen u glavu, grudni koš i uprkos naporima ljekara da ga spasu, podlegao je povredama u barskoj bolnici.

Prema saznanjima Novosti, u Opštoj bolnici Bar, Delibašić je imao više prostrelnih i ustrelnih rana u predelu glave i grudnog koša, ekstremiteta.

-Kad je dovezen u Opštu bolnicu Bar davao je znake života. Ekipe ljekara pokušale su reanimaciju,ali na žalost pacijent je preminuo, rečeno je Novostima u Opštoj bolnici Bar.

Sve ukazuje da su napadači prethodno do detalja isplanirali ubistvo.

Sačekali su Delibašića koji se dovezao motorom u Makedonsku ulicu i otvorili paljbu na njega iz metalik automobila u pokretu. Više ispaljenih hitaca malo ko je čuo pa se ne isključuje mogućnost da su napadači koristili prigušivače. Inače, ubistvo se dogodilo na nekoliko desetina metara od košarkaših terena, gdje su se u trenutku napada igrala djeca. Policija je blokirala prilaze ulici i krenula u potragu za napadačima.

Nepuni sat nakon ubistva pronađen je zapaljeni automobil u šiblju iza Poljoprivredne škole, na dosta nepristupačnom i nepreglednom terenu. Pretpostavlja se da su upravo lica koja su likvidirala Delibašića koristila to vozilo.

Žitelji trošne kuće koja se nalazi na stotinjak metara od mjesta gdje je zapaljeno vozilo kažu da su čuli zvuk automobila pored njihove kuće, što se i ne dešava često. Ubrzo zatim čuli su se prasci, kako navode, čuli su da nešto puca, i videli plamen. Iz straha da se vatra ne proširi na njihovu kuću pozvali su vatrogasce i policiju.

Izviđaj je u toku

Motiv ubistva Delibašića zasada se samo nagađa. Delibašić je bio vlasnik ugostiteljskih objekata u Baru.

{galerija}info/2018/6/ubistvo{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar