Konstitutivna sjednica SO Bar prekinuta

konsitut

Mjesec dana nakon loklanih izbora u Baru danas je održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine (SO) na kojoj su verifikovani mandatI za 37 odbornika.

Konstitutivnom sjednicom Skupštine opštine Bar predsjedavao je najstariji odbornik Bajazit Haverić, iz grupe građana “Radomir Novaković Cakan- Biram Bar”.
Zbog nedostatka Predloga Odluke o izboru predsjednika SO Bar, što je bila druga tačka dnevnog reda, sjednica je prekinuta.

Biljana Dabić

Do nastavka Skupštine, Demokratska partija socijalista koja je osvojila najviše mandata trebala bi sa koalicionim partnerima dogovoriti raspodjelu resora. Nezvanično, mjesto predsednika SO Bar imaće Socijaldemokrate tako da će loklanim parlamentom u narednom periodu vjerovatno predsjedavati Mićo Orlandić.

Dok su pozicije buduće koalicije još nedefinisane, predsjednik Opštinske izborne komisije Dragan Simović saopštio je konkretne podatke.
-U birački spisak ukupno je bilo upisano 38.235 birača. Na 72 biračka mjesta glasalo 20.651 birača, a van biračkih mjesta, odnosno putem pisma, izjasnilo se 511 birača. Bilo je 295 nevažećih glasačkih listića. Na izborima je učestvovalo 11 izbornih lista. Tri liste nisu ispunile zakonom predviđeni cenzus- Grupa građana ‘Reforma za Bar’, ‘Albanci za Bar’ i ‘Demos’, kazao je predsjednik OIK Dragan Simović.

Demokratski front-SNP je osvojio dva mandata, koji su povjerni Dejanu Đuroviću i Vasiliju Laloševiću. Prava Crna Gora je osvojila jedan mandat, koji je pripao nosiocu liste Božidaru Čarmaku. „Biran Bar” osvojio je pet mandata, a pripali su Radomiru Novakoviću, Erolu Marunoviću, mr Irini Dabović, Bajazitu Haveriću i Sonji Simonovskoj.


Demokratska partija socijalista osvojila je 15 mandata, koji su pripali Dušanu Raičeviću, Ljubomiru Kočoviću, Branki Nikezić, dr Zoranu Srzentiću, Branislavu Brankoviću, Tanji Spičanović, mr Zariji Franoviću, Božidaru Jankoviću, Milošu Laleviću, dr Anastaziji Miranović, Đorđiju Pavićeviću, dr Svetlani Vučetić, Radu Vujačiću, Jovanu Popoviću i Asimu Andriću. Bošnjačka stranka ima jedan mandat, a pripao je nosicu liste Munibu Ličini.
Socijaldemokrate imaju sedam mandata, Mićo Orlandić, Neđeljko Čović, Bećir Berjašević, Marina Trceta, dr Simeun Dragaš, Savo Pavlović i Amir Muslić.
Demokrate i URA imaju četiri mandata, a pripali su Draganu Tufegdžiću, Momčilu Lekoviću, Željku Todoroviću i Dijani Pejović. SDP-u su pripala dva mandata, Draganu Vojvodiću i Omeru Vukiću.


-Želim da ova Skupština u narednom četvorogodišnjem mandatu ostane upamćena po donošenju prije svega zakonitih, a i odluka za dobrobit svih građana, poručio je Simović.
Skupštinska služba je potom odbornicima predala uvjerenja o verifikaciji mandata.


O terminu nastavka, javnost će biti naknadno obaviještena.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar