Delegacija grada Resena u posjeti Baru

resen 1

Turistička organizacija Bar je u saradnji sa opštinom Bar ugostila je delegaciju iz Makedonije na čelu sa gradonačelnikom grada Resen gospodinom Živkom Gošarevskim.

Imajući u vidu da se Resen nalazi u oblasti Gornja Prespa, u kojoj se nalazi i Prespansko jezero koje predstavlja zaštićeni park prirode, goste je najviše interesovao razvoj turizma u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. TO Bar je organizovala posjetu Centru za posjetioce na Vranjini gdje je goste dočekao direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero gospodin Nenad Ivanović koji je tom prilikom prezentovao organizacionu strukturu i funkcionisanje Nacionalnih parkova u Crnoj Gori.

resen2

Nakon posjete Vranjini usledila je posjeta Centru za posjetioce u Virpazaru, koji je u vlasništvu TO Bar i Nacionalog parka Skadarsko jezero. U centru je predstavljena kompletna ponuda barske opštine sa akcentom na aktivnosti koje se mogu upražnjavati na jezeru počev od aktivnog odmora: krstarenja, pješačenja, kajakarenja, posmatranja ptica, kao i ponude seoskog smještaja, vjerskog i manifestacionog turizma. Nakon toga je usledio radni ručak gdje su gosti bili u prilici da se upoznaju sa tradicionalnom kuhinjom i degustiraju vina lokalnih proizvođača.

 

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar