Umrla beba – formiran predmet istrage

sb

Samo četri dana imala je beba koja je preminula u Opštoj bolnici Bar, gdje se porodila maloljetna Š.A.


Uzrok smrti bebe, ženskog pola, još uvijek nije poznat. U Višem tužilaštvu je formiran predmet i naložena obdukcija. Nalaz koji će utvrditi uzrok smrti bebe još se čeka.

Piše: Biljana Dabić

Dan prije ove tragedije, beba i majka koja se porodila prirodnim putem otpuštene su kući.

Direktor Opšte bolnice Bar, Dragoslav Tomanović, kazao je da nije bilio nikakvih problema na porođaju i potvrdio da je beba rođena prirodnim putem

- Vitalnost na rođenju je bila dobra. Apgar skor, ocjena stanja novorođončeta, neonatolog je označio sa devet do deset, što znači da je dijete bilo potpuno zdravo. Sve vrijeme hospitalizacije nije bilo nekih vidljivih bolesti. Dan nakon što su majka i dijete otpušteni, roditelji su donijeli bebu u bolnicu skoro bez znakova života sa obilnim krvarenjima na usta, nos, čmar, kazao je dr Tomanović.

Prema njegovim riječima, pokušana je reanimacija koja nažalost nije uspjela. Slučaj je preuzela policija i tužilaštvo.

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet o ovom slučaju.

-U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom smrti novorođenčeta ženskog pola, koje je preminulo dana 21. juna i od strane tužilaštva donijeta je naredba za obdukciju tijela novorođenčeta. Od Uprave policije zahtjevano je prikupljanje potrebnih obavještenja od roditelja novorođenčeta, kao i doktora koji su postupali po prijemu bebe u Opštoj bolnici u Baru, a naloženo je i pribavljanje medicinske dokumentacije na ime novorođenčeta. Osim toga, preduzeće se i druge neophodne radnje za kojima se ukaže potreba tokom postupka, a sve u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su od značaja za ovaj slučaj, saopšteno iz Višeg tužilaštva.

Roditelji bebe koja je preminula su iz Bara.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar