Edukativni kamp “Budi izviđač“

kamopp

Izviđački odred „Jadran“ iz Bara je za svoje članove , poletarce i pčelice , mlađe izviđače i planinke i zainteresovanu djecu uzrasta od 8 do 16 godina organizovao IV Izviđačko edukativni kamp “Budi izviđač“ .


Tradicionalno je učešće na još jednom izviđačkom druženju uzelo je 150 sadašnjih i budućih članova Izviđačkog odreda „Jadran“ iz Bara . Na trodnevnom izviđačko edukativnom kampu koji je održan od 18. do 20. juna u Buljarici u kampu Izviđačko porečanskog odreda „Jadran“ iz Skoplja djeca iz barskog odreda su se upoznala sa skautizmom i skautskim načinom života . Prepoznajući skautizam kao vid neformalnog obrazovanje koji je jedan od bitnih faktora koji nedostaju današnjem školsko obrazovnom sistemu starješine i rukovodstvo Izviđačkog odreda „Jadran“iz Bara su u tri dana uspjeli da upoznaju djecu sa onim što klasični školski sistem nije u mogućnosti da im pruži kroz redovan školski proces .

obukka
Animacija i obuka na ovom trodnevnom kampu su obuhvatili izviđačke vještine : upoznavanje sa skautskim pokretom , čvorologija , šatorizacija , boravak u šatoru , signalizacija , orjentacija u prostoru , prva pomoć , pravljenje kabanice od šatorskog krila , putni znakovi i njihova primjena , vazdušna puška , luk i strijela , izviđačke igre , izviđački maskembal, plivanje i sl . Posebni gosti kampa su bili i članovi Spearfishing cluba Tuna iz Budve koji su prezentovali rad svoga kluba i ronilačku opremu zajedno sa njenom primjenom .

izvidjaci

Sve ove aktivnosti su uspješno realizovane uz stručnu pomoć starješina Izviđačkog odreda „Jadran“ i naših starijih izviđača i planinki . Ovoga puta je interesovanje djece i njihovih roditelja prevazišlo sva očekivanja jer je broj onih koji su željeli da učestvuju u kampu i aktivnostima u prirodi premašio sve organizacione mogućnosti tako da veliki broj zainteresovane djece nije mogao biti učesnik kampa .
Osim izviđačkih disciplina cilj ovoga kampa je bio da djeca provedu što više vremena u prirodi sa svojim vršnjacima i rad na poboljšanju verbalne komunikacije koje nedovoljno zastupljena zbog svojevrsnog tehnološkog buma , jer djeca uglavnom imaju virtuelne prijatelje sa kojima komuniciraju na internetu -javio nam je Mićo Baltić.

 

Klime Baković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar