imami

Medžlis islamske zajednice Bar je u toku mjeseca ramazana podijelio 100 ramazanskih paketa socijalno ugroženima koje je donirala ambasada UAE.

Ova humanitarna akcija se realizovala u sklopu projekta "Year of Zayed", preko koga je ambasada UAE, u saradnji sa Mešihatom islamske zajednice u Crnoj Gori podijelila 1500 paketa širom CG.
Koordinator projekta pri Medžlisu IZ Bar imam Omer-bašine džamije Ismail Hysaj, naglasio je da je "sveti mjesec ramazan vrijeme kada se nagrada za učinjeno dobročinstvo uveliko povećava i množi", pa je zato projekat i realizovan upravo za vrijeme njegovog trajanja.
"Želim se zahvaliti imamima, mutevelijama, članovima Udruženja mladih IKC-a na čelu sa predsjednicom Amilom Vukić, i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da pomoć u vidu ramazanskih paketa dođe u ruke onih Barana kojima je najpotrebnija, pri čemu nismo gledali na vjersku pripadnost - dijelili smo ih i muslimanima i nemuslimanima, i još jednom potvrdili i pokazali da je Bar grad u kome u miru i harmoniji žive sve tri vjere, čiji pripadnici jedni drugima pomažu kada god je to potrebno", istakao je imam Omer-bašine džamije Ismail Hysaj.

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 

emporio 50

baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Turistička organizacija Bar će predstaviti turističku ponudu grada na međunarodnom sajmu turizma u...
Više u kategorijama: Info  More  Info  Kolumna  

baneb reklama

 emporio 50

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320


emporio junior

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti