Ambasada UAE donirala ramazanske pakete

imami

Medžlis islamske zajednice Bar je u toku mjeseca ramazana podijelio 100 ramazanskih paketa socijalno ugroženima koje je donirala ambasada UAE.

Ova humanitarna akcija se realizovala u sklopu projekta "Year of Zayed", preko koga je ambasada UAE, u saradnji sa Mešihatom islamske zajednice u Crnoj Gori podijelila 1500 paketa širom CG.
Koordinator projekta pri Medžlisu IZ Bar imam Omer-bašine džamije Ismail Hysaj, naglasio je da je "sveti mjesec ramazan vrijeme kada se nagrada za učinjeno dobročinstvo uveliko povećava i množi", pa je zato projekat i realizovan upravo za vrijeme njegovog trajanja.
"Želim se zahvaliti imamima, mutevelijama, članovima Udruženja mladih IKC-a na čelu sa predsjednicom Amilom Vukić, i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da pomoć u vidu ramazanskih paketa dođe u ruke onih Barana kojima je najpotrebnija, pri čemu nismo gledali na vjersku pripadnost - dijelili smo ih i muslimanima i nemuslimanima, i još jednom potvrdili i pokazali da je Bar grad u kome u miru i harmoniji žive sve tri vjere, čiji pripadnici jedni drugima pomažu kada god je to potrebno", istakao je imam Omer-bašine džamije Ismail Hysaj.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar