Biram Bar: Želimo što više djece koja se bave sportom

BBsport

Saopštenjem za javnost oglasila se lista Biram Bar. Prenosimo ga integralno:

"Jedan od problema koji nije vezan direktno za legalizaciju, nova radna mjesta ili infrastrukturu, a koji roditelji često ističu na susretima liste Radomir Novaković Cakan – Biram Bar je i visoka cijena članarine za djecu koja se bave nekim sportom. Zbog toga je lista Biram Bar napravila svoj predlog za rješenje ovog problema koje može da se primjeni već od 01. septembra kada djeca ponovo polaze u školu.

Kandidat za odbornika liste Biram Bar Aleksandar Madžar, bivši fudbaler, a danas fudbalski trener kaže: "Osnovnu školu od 1. do 9. razreda u Baru prosječno godišnje pohađa oko 4.700 djece. Mnogi od njih se ne bave sportom jer je prosječna članarina za trening u nekom od sportskih klubova od 20 do 30 eura. Zbog toga će lista Biram Bar pozvati sve klubove da sklope ugovor sa opštinom o refundiranju dijela troškova za trening u visini od najmanje 10e. Cilj ovog programa je da se svoj djeci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promjena načina života, kao i da aktivno provode slobodno vrijeme u društvu vršnjaka i savladaju nove vještine".

Madžar kaže da će posebno oformljena Komisija za sport pregledati dokumentaciju klubova i utvrđivati validnost dokumentacije. Svaki pokušaj zloupotrebe vodiće isključivanju kluba iz sistema sufinansiranja.

-I na kraju, ono što građane zanima – ko će to i odakle platiti, kaže Madžar i dodaje: "Računica je jednostavna, a mi ćemo poći od maksimuma. Neka polovina djece koja pohađaju osnovnu školu – njih 2.350 – uđu u program sufinansiranja, to je na mesečnom nivou oko 23.500 eura. Kako djeca zbog raspusta i praznika idu u školu 9 mjeseci na godišnjem nivou je to 211.500 evra". Kako pronaći taj novac? Podsjećamo da opština Bar nije siromašna opština – godišnji budzet je oko 20 miliona eura. Znači - jednim dijelom iz budžeta, a drugim dijelom od sponzora i donatora. Samo, da bi se pronašli donatori, treba se okrenuti oko sebe i izaći iz zgrade opštine na ulicu. Među ljude i lokalne privrednike", navodi se u saopštenju "Biram Bar"

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar