Janko Pešić

Saopštenjem za javnost oglasio se ispred Socijaldemokrata Bar Janko Pešić. Prenosimo ga integralno:

"Socijaldemokrate Bar će se snažno zalagati za stvaranje adekvatnih uslova za razvoj preduzetništva, odnosno konkurentnih malih i srednjih preduzeća kao glavnih pokretača dugoročnog i održivog privrednog razvoja naše opštine u narednom periodu.

U našem društvu, u kojem je izražena socijalno-ekonomska stratifikacija, Socijaldemokrate ističu važnost oslanjanja na ekonomsku filozofiju koja za posljedicu ima stvaranje stabilnog srednjeg sloja stanovništva kao okosnice privrednog razvoja. Dugoročan i stabilan privredni razvoj mora biti lišen populističkih ekonomskih zahvata koji imaju kratkoročni efekat. Umjesto glomaznih privrednih subjekata sa hiljadama zaposlenih, treba podizati manje, profitabilnije i lakše održive proizvodne i druge sisteme, odnosno prerađivačke kapacitete, koji se brže i lakše mogu prilagođavati zahtjevima tržišta. Neophodno je da stvaramo uslove za veću fleksibilnost naše ekonomije, odnosno moramo se brže prilagođavati savremenim ekonomskim tokovima, jer je jedini cilj pravih sljedbenika izvorne socijaldemokratske ideje u Baru, lijep i ugodan život svih naših sugrađana od rezultata svog rada.

Upravo u cilju stimulisanja preduzetništva i podsticanja osnivanja, razvoja i održivosti malog i srednjeg biznisa, u našem programu smo previdjeli osnivanje Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar. Bar, kao grad koji se najbrže razvija u ovom dijelu Evrope, zaslužuje da ima svoju razvojnu agenciju, i upravo osnivanje te institucije će biti prioritet barskih Socijaldemokrata nakon izbora 27. maja. Sredstva za poslovanje Agencije obezbijedićemo iz budžeta opštine Bar, posredstvom koje ćemo obezbijediti preko pet miliona eura za podsticanje zapošljavanja, za kreditiranje u funkciji stimulisanja poljoprivrede, turizma i malog i srednjeg biznisa i obavljanje ostalih poslova i aktivnosti kojim se obezbjeđuje podrška unaprijeđenju preduzetništva i ekonomskom razvoju naše opštine, što će u konačnom dovesti do značajnog smanjenja nezaposlenosti u našem gradu.

Poštovani sugrađani, Socijaldemokrate imaju jasnu viziju ekonomskog razvoja našeg grada, prilagođenu modernim ekonomskim tokovima. Zato 27. maja, vaš izbor nije težak. Broj 8 za ekonomski prosperitet Bara!

Janko Pešić,

Kandidat na listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar, kojim...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Sport  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti