Janko Pešić

Saopštenjem za javnost oglasio se ispred Socijaldemokrata Bar Janko Pešić. Prenosimo ga integralno:

"Socijaldemokrate Bar će se snažno zalagati za stvaranje adekvatnih uslova za razvoj preduzetništva, odnosno konkurentnih malih i srednjih preduzeća kao glavnih pokretača dugoročnog i održivog privrednog razvoja naše opštine u narednom periodu.

U našem društvu, u kojem je izražena socijalno-ekonomska stratifikacija, Socijaldemokrate ističu važnost oslanjanja na ekonomsku filozofiju koja za posljedicu ima stvaranje stabilnog srednjeg sloja stanovništva kao okosnice privrednog razvoja. Dugoročan i stabilan privredni razvoj mora biti lišen populističkih ekonomskih zahvata koji imaju kratkoročni efekat. Umjesto glomaznih privrednih subjekata sa hiljadama zaposlenih, treba podizati manje, profitabilnije i lakše održive proizvodne i druge sisteme, odnosno prerađivačke kapacitete, koji se brže i lakše mogu prilagođavati zahtjevima tržišta. Neophodno je da stvaramo uslove za veću fleksibilnost naše ekonomije, odnosno moramo se brže prilagođavati savremenim ekonomskim tokovima, jer je jedini cilj pravih sljedbenika izvorne socijaldemokratske ideje u Baru, lijep i ugodan život svih naših sugrađana od rezultata svog rada.

Upravo u cilju stimulisanja preduzetništva i podsticanja osnivanja, razvoja i održivosti malog i srednjeg biznisa, u našem programu smo previdjeli osnivanje Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar. Bar, kao grad koji se najbrže razvija u ovom dijelu Evrope, zaslužuje da ima svoju razvojnu agenciju, i upravo osnivanje te institucije će biti prioritet barskih Socijaldemokrata nakon izbora 27. maja. Sredstva za poslovanje Agencije obezbijedićemo iz budžeta opštine Bar, posredstvom koje ćemo obezbijediti preko pet miliona eura za podsticanje zapošljavanja, za kreditiranje u funkciji stimulisanja poljoprivrede, turizma i malog i srednjeg biznisa i obavljanje ostalih poslova i aktivnosti kojim se obezbjeđuje podrška unaprijeđenju preduzetništva i ekonomskom razvoju naše opštine, što će u konačnom dovesti do značajnog smanjenja nezaposlenosti u našem gradu.

Poštovani sugrađani, Socijaldemokrate imaju jasnu viziju ekonomskog razvoja našeg grada, prilagođenu modernim ekonomskim tokovima. Zato 27. maja, vaš izbor nije težak. Broj 8 za ekonomski prosperitet Bara!

Janko Pešić,

Kandidat na listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”

red plovidbe

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail XXIII Festival vina i ukljeve neće se održati ni ovog vikenda. Razlog otkazivanja ponovo su loše...
Više u kategorijama: Obale  Art  Info  

baneb reklama

 

emporio

Svetionik logo glavni

 Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti