vodja

Saopštenjem za javnost oglasili su se iz SDP Bar. Prenosimo ga integralno:

"Dana 16.05.2018.godine, odborničkom klubu SDP-a Bar u Skupštini opštine Bar i svim drugim klubovima odbornika, Sindikat lučkih radnika“Luka Bar“, dostavio je dopis, u kojem, između ostalog, navode namjeru menadžmenta da izvrši restruktuiranje a.d.“Luka Bar“, da je odluka o tome donijeta na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara održanoj 23.03.2018.godine, na osnovu odluke Odbora direktora od 01.03.2018.godine. Takođe, navode da zaposleni o svemu navedenom nijesu ni konsultovani ni obaviješteni, a što je sve suprotno članu 158 Zakona o radu, članu 55 Opšteg kolektivnog ugovora i članu 163 stav 2 Kolektivnog ugovora Luke Bar, kojim propisima je utvrđena obaveza poslodavca da informiše sindikalnu organizaciju o razvojnim planovima i njihovom uticaju na položaj zaposlenih, kao i o donošenju programa o uvođenju tehnoloških, ekonomskih i restrukturalnih promjena i programa ostvarivanja prava zaposlenih za čijim je radom prestala potreba.

Isto tako, Sindikat zahtijeva od Odbora direktora da se a.d. Luci Bar pripoje prethodno vještački formirana zavisna društva. Zaposleni su s pravom zabrinuti namjerom Odbora direktora za „iznalaženjem novog modela organizacione strukture“.

SDP Bar poziva menadžment a.d. Luka Bar da se suprotstavi naumu Odbora direktora, ukoliko formalno ili neformalno ne stoji iza takvog nauma.
Podsjećamo da je prije izvjesnog vremena Skupština opštine Bar (i pozicija i opozicija) usvojila zaključke da se ne ide u privatizaciju a.d.Luka Bar,
a ceh dizanju ruke, „platio“ je bivši izvršni direktor. Podsjećamo javnost Bara i Crne Gore, da su sve ono što su u javnost iznosili predstavnici Savjeta za privatizaciju, pa i dio tadašnjeg menadžmenta gotovo tri mjeseca, opovrgli za nekoliko minuta. A izgledalo je da je tada planirana privatizacija od Boga data.
Pitamo se da li je nova „ideja“ samo ona stara, kroz formu dodatne segmentacije. Kroz formu, raskomadaj sve, lakše će se „prodati“ samo oni djelovi koji donose profit. Kada smo već kod Luke Bar, pozivamo Ministarstvo pomorstva i saobraćaja, Lučku upravu i nadležne inspekcijske organe, da provjere informaciju da li i na koji način Port of Adria „krpi rupe“ nedostajućeg broja zaposlenih ( na dnevnom nivou). Svakako, SDP Bar kao dio buduće vlasti u Baru, postaviće ovo pitanje na dnevni red Skupštine opštine Bar, nakon njenog konstituisanja. Cijenimo da ćemo u tome imati podršku ne samo budućih odbornika, već i građana Bara i zaposlenih u a.d. Luka Bara i da nećemo dozvoliti da ovo prođe isključivo kao „državni“ posao.

PREDSJEDNIK OO SDP-a BAR,
Dragan Vojvodić"

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar, kojim...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Sport  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti