Lekić: Zašto je samo barska tvrđava nakon zemljotresa ostala neobnovljena

vlado 1

Saopštenjem za javnojs oglasili su se iz grupe birača "Biram Bar". Prenosimo ga integralno:

"Gostujući na izbornoj debati Radio Crne Gore, predstavnik liste pod brojem 3 Radomir Novaković Cakan – Biram Bar Vladimir Lekić je rekao:

"Da bi se bolje predstastavili turistima moramo da rekonstruišemo ono sa čim se oni prvo susreću, a to su željeznička , autobuska stanica kao i Luka Bar. Sigurno je da treba razmisliti, makar u periodu turističke sezone, o otvaranju info pulta koji je od pomoći turistima".

Govoreći o urušenoj tvrđavi, kandidat za odbornika Biram Bar Vladimir Lekić je rekao: "Jedno od pitanja koje građani Bara postavljaju je zašto je od svih starih gradova srušenih u zemljotresu jedino tvrđava iznad Bara ostala neobnovljena. Taj ogromni kulturni potencijal Bara je zapostavljen, a sigurni smo da postoje mnogi fondovi koji bi nam pomogli da ovaj problem riješimo. Ukoliko želimo bolje turističke sezone u budućnosti, ova tvrđava mora biti obnovljena što prije".

Vladimir Lekić se posebno osvrnuo na sredstva dobijena od Morskog dobra koja dolaze u opštinu, a iznose skoro 500.000 evra godišnje. "To je, na nivou 4 godine- 2.000.000 eura i mi iz Biram Bar želimo da taj novac bude većim dijelom vraćen u mjesne zajednice iz kojih je došao. Da je tako rađeno u prethdnom periodu, mislim da bi imali mnogo manje infrastrukturnih problema".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar