Mikica Novaković

Ispred liste Prave Crne Gore saopštenjem za javnost oglasio se profesor Vojislav Mikica Novković. Prenosimo ga integralno:

"Živimo u gradu beznađa i gradu bez perspektive mlade populacije. Gradu u kojem smo nekada imali "Primorku" od koje je egzistenciju obezbjeđivalo nekoliko hiljada ljudi, čuveni "Izbor"sa velikim brojem zaposlenih, fabriku "Bar bilje" sa ogromnim izvozom i na kraju "Luku Bar", danas rasprodanu.

Dakle ono što je zadesilo ovaj divni grad je pohara biblijskih razmjera. Nezaposlenost je glavno zanimanje barske omladine. Sve je manje mladih u Baru, a sve više po okeanima i tuđim zemljama. Samo disciplinovani partijski vojnici DPS-a i SD-a, a do skoro i SDP-a mogu da nađu posao u partijskim preduzećima. Sjajni učenici i sjajni studenti nemaju šansu zaposlenja ako nisu politički podobni.

Kako Bar može u budućnost sa skromnim kadrovima skromnog obrazovanja i sumnjive stručnosti? Biti mediokrtet je postala najbolja preporuka za važna rukovodeća mjesta u Baru. Da li je iko od barskih čelnika pružio otpor uništenju pomenutih privrednih subjekata? Nezaježljiva glad za vlašću i novcem napravila je od njih ljude koji pristaju na sve. A sve su to osobe rođene u ovom gradu.

Škole su postale potpuno neobezbjeđeni objekti u koje može da uđe svako. Neograđena školska dvorišta su u noćnim satima stecište narkomana i drugih problematičnih mladih ljudi. Potpuni moralni sunovrat je dolazak Nato vojnika u naše škole da nam, zaboga okreče po neki zid. Valjda hoće time da pošalju poruku kako je riječ o nekoj humanitarnoj organizaciji. A naša djeca ih svečano dočekuju nesvjesni činjenice da su ti isti vojnici ubijali njihove vršnjake na raznim tačkama zemaljske kugle. Kolaterarna šteta, je li se to tako zvaše? Da ne govorim o tome kako ih barski čelnici pompezno i sa osmjehom dočekuju svjesni da su nam osim zidova i teritoriju dobro „okrečili“ i obogatili osiromašenim uranijumom.

E to je grad u kojem sada živimo. A da bi ovaj grad bio ponovo pravi Bar za to su potrebni pravi ljudi. Ja sam ih prepoznao u "Pravoj Crnoj Gori. Mladi, buntovni, časni, neukaljane prošlosti, zaljubljeni u pravdu i istinu. Samo sa takvim ličnostima, Bar može ponovo postati grad radosti, sreće i izvjesne budućnosti njegove mladosti.

Zato kada budete 27. maja pravili sopstveni izbor, vi koji ste za istinske promjene, ne birajte "Biram Bar" jer tako birate DPS. Valjda niste zaboravili sve negativno što je u bliskoj prošlosti učinila "Pozitivna"!", navodi se u saopštenju Vojislava Mikice Novakovića, kandidata za odbornika Prave Crne Gore u Baru.

red plovidbe

Jedro 320x250

Baner Tomić 1

 emporio

baneb reklama

regionalni vodovod novi

 

baneb jedro

 Svetionik logo glavni

 optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro


emporio junior

pascuci 320

F radio bočni

 optotim nova adresa 320 

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Tradicionalni 15. Memorijal “Danilo – Dano Delibašić” u fudbalu, održan je u nedjelju, 09....
Više u kategorijama: Sport  Info  Art  Obale  

baneb reklama

 

emporio

Svetionik logo glavni

 Baner Tomić 1

baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

optotim nova adresa 320

baner Adria

emporio junior


JPMD 320

Adria

pascuci 320

F radio bočni

 pascuci 320

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti