bratt

Lista Radomir Novaković Cakan – Biram Bar nastavlja susrete i razgovore sa građanima Bara.

Red je ovoga puta došao na stanovnike MZ Stari Bar. Kako ne postoji adekvatan prostor, sastanak sa oko 150 građana je održan na prostoru pijace koja je preuređena za ovaj skup.

Na tribini su, pored nosioca liste Radomira Novaković Cakana, učestvovali i kandidati za odbornike sa liste Biram Bar iz Starog Bara: Bajazit Haverić, Ognjen Vučević, Nihada Kričiković, Ahmet Šabović i Nusret Mekić.

Nosilac liste Biram Bar – Radomir Novaković Cakan je vrlo emotivno počeo obraćanje: "Stari Bar priča o mom đedu, o mom ocu, a možda će i o meni. Moja majk,a koja je inače Nišlijka, oduvijek je govorila da joj nikada nije bilo žao što se preselila u Stari Bar. Taj osjećaj je prenijela i na mene".

"Utorak je i ja sam ovdje jer će u petak biti velika gužva. Izbori su i svi se tada sjete Starog Bara. Dođu ovdje po glasove, zaboravljajući ostalim mjesecima i godinama na ovaj dio našeg grada".

kvitica

U ime kandidata za odbornike, prvi se skupu obratio Bajazit Haverić, čuveni barski i crnogorski maslinar sa preko 650 korjena maslina koji je rekao: "Nikada nisam bio u politici i mislio sam do nikada neću ni biti. Onda se pojavio Biram Bar i osjetio sam tu novu energiju koju su sa sobom donjeli. Zato pozivam moje Starobarane da 27. maja izađu na izbore i zaokruže broj 3 – Radomir Novaković Cakan – Biram Bar".

-Starobarani znaju- nastavio je Novaković, da sve što sam obećao za Stari Bar ja sam to i uradio. Dvije stvari vam večeras obećavam da neću uraditi. Neću promjeniti broj telefona u ponedeljak poslije izbora kao što to često rade političari. I poslije 27. maja biću na istom broju koji svi znate. I još jednu stvar neću uraditi – neću smršati- jer ćete reći da sam propao".

Novaković je zatim istakao: "Svaka kuća ovdje u Starom Baru vrijedi suvo zlato. Svaki grad koji ima tvrđavu zna da je ona mamac za turiste i izvor novca. Samo je ova naša, od svih tvrđava na primorju srušenih u zemljotresu 1979. godine, ostala neobnovljena. A mogla bi da bude još jedan izvor prihoda pored obala na Jadranu i Skadarskom jezeru".

-Problemi koje ima Stari Bar su jednostavno rješivi. Nevjerovatno je da u Starom Baru nema ni jedan javni toalet. Zatim, održavanje higijene u glavnoj ulici od Belvedera do ulaza u Stari grad. Uklanjanje plastičnih stolica u ljetnjoj bašti i postavljanje drvenih klupa koje se uklapaju u ambijent u Starom gradu. Naravno da ima problema za čije rješenje treba vrijeme, a to je prije svega unapređenje kulturno-ambijentalnih vrijednosti tvrđave i stvaranje mjesta za šetnju".

-Vidimo ovih dana da se velika rasprava povela oko predloga cijene legalizacije koji je predložio Biram Bar. Naš predlog legalizacije se razlikuje od drugih jer je pravedan, sprovodljiv i zakonski moguć. Cijene koje smo predložili vode računa o kvadraturi nelegalnog objekta ali, isto tako, i lokaciji gdje je izgrađen. Jasno je i malom djetetu u Baru da nije isto imati kuću od preko 300 kvadrata na obali mora ili 100 kvadrata u Gretvi.

-Svaki dio grada ima svoje probleme, rekao je Novaković i dodao da su ti problemi uglavnom povezani sa vodosnadbjevanjem, odvozom smeća, kanalizacijom, putnom infrastrukturom... "Tako sam se i upoznao sa Ahmetom Šabovićem", objasnio je on.

pijaca

Na to se Šabović nadovezao riječima: "Put za selo Mikulići je godinama za nas ogroman problem. Riješio sam prošle godine da zatržim prijem kod predsednika SO Bar Novakovića i da mu ukažem na taj problem. Primio me je, saslušao i tražio da ga povezem da to vidi. Poslije nekoliko mjeseci, Cakan me je nazvao i rekao da je put ušao u opštinski budžet. Evo, danas je tender pri kraju i put će konačno početi da se radi sredinom juna. Jedino to je razlog zašto sam sa njim. Samo želim da u Baru bude više ljudi koji ispunjavaju svoja obećanja".

Završavajući skup, nosilac liste Biram Bar Radoslav Novković je rekao: "Šta god da bude na izborima, mi ostajemo u Baru da živimo zajedno i poslije njih. Biram Bar će ostati tu da pomaže Barane. Zbog toga je bitno da 27. maja izađete na izbore i glasate. Nadam se- za listu na mjestu broj 3 jer je predvodi Starobaranin".

 

Milan baković stakla

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar, kojim...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  Sport  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti