Reagovanje na tekst: "Vožnju hitnom platili skuplje od taksija"

hitna

Povodom teksta danas objavljenom na portalu JEDRO pod nazivom “Vožnju hitnom platili skuplje od taksija“ dobili smo reagovanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore koje prenosimo integralno:

"Saglasni smo da su ovakve pojave nedopustive u društvu. JZU Zavod za HMP Crne Gore na najtransparentniji način vrši naplatu svojih usluga pacijentima koji nisu hitni a pritom nisu osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje i nemaju potpisane ugovore sa Fondom, preko paragon blokova koji se ovjeravaju od strane Poreske uprave i u skladu sa zvaničnim cjenovnikom.

Molimo penzionera B.P. iz Bara, koji navodi da mu je od strane naših zaposlenih iz Jedinice za HMP Bar prilikom transporta zbog jakih bolova iz centra grada do Opšte bolnice naplaćeno 30 evra a da pritom nisu izdali priznanicu, da se javi i slučaj nam prijavi kako bi se ispitale okolnosti i ako se navodi pokažu kao tačni, ovi zaposleni neće više raditi u našoj službi.

Medicinski timovi naše ustanove na sekundarni i tercijalni nivo zdravstvene zaštite transportuju pacijente sa hitnim stanjima, koji ne plaćaju naše usluge bez obzira da li su stranci ili naši državljani"

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar