Sposobnost zrele inicijative

oli

Osobe koje žele da rade na sebi, da unapređuju svoje životne vještine, kao i onima koji se posebno zanimaju za psihološko savjetovanje, psihoterapiju i koučing mogu prisustvovati predavanju „Probudi se, pokreni se“.

B.Dabić

Edukativno predavanje „ Probudi se, pokreni se“ u organizaciji OLI Centara Crna Gora biće održano u ponedeljak, 30.aprila u sa početkom u 19 časova u Domu kulture. Predavač je Ivana Paunović, psiholog, OLI psihotarapeut i edukator. Ulaz je slobodan.

Integrativni psihodinamski pravac u oblasti psihoterapije (OLI) , savjetovanja i koučinga usmjeren na razvoj sedam bazičnih emocionalnih kompetencija putem kojih dolazimo do zrele sposobnosti za ljubav i rad.

Jedna od tih sposobnosti je inicijativa, koja nas budi i pokreće ka ostvarivanju radnih i ljubavnih ciljeva. Inicijativa je sposobnost da se otpočne, pokrene nešto samostalno, voljnost da se preuzme prvi korak , kao i odgovornost za to da se istraje u otpočetoj aktivnosti.

-Otvorićemo pitanje šta i kako pokreće zrelu inicijativu u radu i ljubavi,imajući u vidu da ko hoda po utabanim stazama iza sebe ne ostavlja tragove. Kada sposobnost inicijative nije u dovoljnoj mjeri razvijena javljaju se brojni izazovi. Osobi je teško da radi samostalno, previše se oslanja na druge, ne usuđuje se dovoljno da sama pokrene aktivnosti i sprovede nove ideje. U ljubavi se više oslanja na partnera, osjeća averziju prema riziku. Izbjegava da se ističe. Ponekad se problem ispoljava i kroz previše nametljivu inicijativu koja „guši“ druge i usporava , ne samo njihov već i lični razvoj, naveli su iz OLI Centra Crna Gora i istakli „Sposobnost zrele inicijative je rijetka, ali dostižna“.

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar