Svi putevi vode do knjige

poz mila

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Kulturni centar Bar i Narodna biblioteka i čitaonica “Ivo Vučković” organizuju 23. aprila književnu manifestaciju namijenjenu svim profilima poštovalaca knjige, sa ciljem da i na ovaj način doprinesu podsticanju, naročito mladih naraštaja na čitanje.

U okviru akcije Besplatno učlanjenje, Biblioteka će danas /23 april/ vršiti besplatan upis novih članova u periodu od 07:00 do 19:00h.
U dnevnom dijelu programa, naslovljenim Svi putevi vode do knjige, koji počinje u 10:00h u Parku maslina (na platou Doma revolucije), a nastavlja se u prostorijama Biblioteke, učestvuju polaznici dječjih vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola, profesori, pedagozi, pisci, urednici, roditelji i dr.
U 19:00h, u Dvorcu kralja Nikole, promocijom knjige prvijenca Sava Markoča “Kula od sjećanja i druge priče”, počinje centralna manifestacija Noć knjige, koja se na nacionalnom nivou u našoj zemlji održava petu godinu zaredom.
Od 20:00h, u Domu kulture, upriličiće se javno čitanje i neformalno druženje uz učešće brojnih afirmisanih književnih stvaralaca, mladih pisaca i poeta, članova književnih udruženja, dramskih umjetnika, kao i ljubitelja lijepe pisane riječi, koji će čitati svoju poeziju ili prozu, pjesme drugih autora ili odlomke iz omiljenih knjiga.
Realizacijom ovog cjelodnevnog programa, barska Biblioteka istrajava u popularizaciji i afirmaciji čitanja, ukazujući na značaj i dobrobit knjige, kao i na pružanju podrške stvaralaštvu mladih ili onih koji tek stupaju na književnu scenu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar