Studijska grupa medija iz Bosne i Hercegovine u posjeti TO Bar

bosancis

Turistička organizacija Bar je ugostila studijsku grupu medija iz Bosne i Hercegovine i to: EURO BLIC, DNEVNI AVAZ, BHT Bosanskohercegovačka radio-teleizija, BHT, Magazin START BIH , bhputovanja.ba, Portal ekskluziva.ba, Portal fokus.ba, Federalna novinska agencija FENA, Novinska agencija SRNA, BN televizija, RTRS Radio-televizija Republike Srpske, Nezavisne, K3, kablovska TV, Dnevni list i Srpska.cafe – portal.


Po dolasku u Bar goste je pozdravila v.d. direktor Neda Ivanović i predstavila kompletnu ponudu barske opštine na dvije čarobne obale kao i projekte koji su trenutno u fazi realizacije: ‘’Trasom starog Ćira’’, izgradnja fontane sa svjetlosnim efektima u centru grada na trgu Vladimira i Kosare, uređenje 4 pećine, postavljanje skulpture I LOVE VIR u Virpazaru, uređenje 4 kružna toka, uređenje i mapiranje planinarskih staza u dužini od 100 km, staza orhideja, staza ljekovitog bilja, staza endema, staza kestena, putevi maslina, vinske podrume...

bosanci u baar
U okviru posjete barskoj opštini obišli su najznačajnije kulturno dobro Stari grad Bar. Nakon čega su posjetili čaršiju i zelenu pijacu gdje su imali prilike da kupe domaće, organske proizvode, autentične proizvode našeg podneblja. Takođe su obišli jedno od najstarijih stabala maslinovog drveta na Mediteranu, Staru maslinu, staru 2243 godine.
Gosti su upoznati sa cijenama u privatnom i hotelskom smještaju, cijenama u ugostiteljskim objektima, cijenama plažnog mobilijara i parkinga. Iz Bara su ponijeli lijepe utiske, a najveći utisak na njih je ostavio Stari grad Bar, spoj Mediterana i Orijenta, a koji je osoben po tome što se u njemu ne odvija život, pa ostavlja utisak neprolaznosti vremena.

int press
Ekipe medija iz BiH su boravili u Crnoj Gori od 19. do 22. aprila u organizaciji Nacionalne turističke organizacije.
Kulturni centar je obezbijedio vodiča i besplatne ulaznice.

 

ave tours 2

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar