Jesu fore, nisu fore …ali sjednica Skupštine prekinuta

 SO 1

Za četri mjeseca nije završena 21. sjednica Skupštine opštine Bar koja je, podsjetimo, počela u decembru prošle godine, a nastavak zakazan za danas je prekinut pošto nije bilo kvoruma.

U sali Skupštine opštine Bar događaja ne fali.

Biljana Dabić

Do dnevnog reda “Program rada i finansijski planj Turističke organizacije za 2018. godinu” danas se nije ni stiglo, ali je zavarničilo u proceduralnim reagovanjima.

Tako su za govornicom svoje stavove iznosili odbornici koji su se samo nekoliko minuta ranije izjasnili tokom prozivke sekretara SO Bar Aleksandre Grabež da nisu prisutni.

“Odsutni”, ali fizički prisutni opozicioni odbornici adresirali su zamjerke predsedniku opštine dr Zoranu Srzentiću zbog njegovog neprisustvovanja nastavku sjednice SO Bar na kojoj je jedna tačka “Program rada i finansijski planTurističke organizacije za 2018. godinu”.

Prije prekida, proceduralno je za govornicu izašao odbornik Savo Vujošević (DEMOS) koji je uz konstataciju da “smućkana većina nema kvorum” kazao da je neprirodno da sjednici ne prisustvuje Srzentić, utoliko prije jer je on predsednik Skupštine TO Bar te treba da “objasni i finansiranje kampanje DPS-a sa 6.000 evra od novca Turističke organizacije”. 

Odbornik DF Goran Pejović Gula, takođe, je istakao da nema smisla održati sjednicu ako predsednik opštine ne prisustvuje.

-Odbornici opozicije nisu djeca, i ne prolaze fore predsjedavajućeg Radomira Cakana Novakovića, kako Srzentić ne prisustvuje jer je navodno primio italijanskog ambasadora. Nema smisla da mi ovdje sjedimo. Građani neka znaju da nije do opozicije, već do vladajuće koalicije koji za današnju sjednicu nisu obezbjedili kvorum, kazao je Pejović i ističući da opozicija neće prisustvavati.

Novaković je pojasnio da “nisu u pitanju nikakve fore”, pa  dodao “sastanak gradonačlenika i ambasadora Italije možda još traje”.

Nakon što su odbornici krenuli napuštati skupštinsku salu, predsednik SO Bar konstatovao je da nema kvoruma te je prekinuo sjednicu.

-Današnji nastavak sjednice SO Bar nije održan zbog nedostatka kvoruma iako je sjednica uredno zakazana i najavljena. Izgleda da je nekim odbornicima koji su izabrani da budu predstavnici građana Bara bitnije da sakupljaju potpise za svoje stranke od učešća u radu SO Bar, kazao je Novaković.

Na pitanje, kada će Skupština biti nastavljena, Novaković je odgovorio da on putuje u zvaničnu posjetu  gradu Banja Luci i po njegovom povratku, u utorak sledi dogovor oko nastavka ove sjednice SO Bar.

 

ČESTITKA ĐUKANOVIĆU

Ispred DPS-a, predsednica opštinskog odbora ove stranke Branka Nikezić, u ime kluba čestitala je pobjedu predsedničkog kandidata Mila Đukanovića.

Nikezić je pitala Vujoševića, koji je prethodno govorio za govornicom, zašto on nije čestitao Đukanovićevu pobjedu, na što je odbornik DEMOS-a odgovorio “ da je bila fer pobjeda, svakako bih čestitao bilo o kome da se radi”.

-Svaki pošteni i čestiti čovjek takvu pobjedu ne može čestitati. Da su izbori održani u fer i demokratskim uslovima, da nije bilo brutalne krađe i brojnih zloupotreba državnih resursa i neregularnosti, čestitao bih, odgovorio je Vujošević.

{galerija}info/2018/4/so21{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar