Opština Bar među najnezaduženijim u Crnoj Gori!

Bar iz vazduha 2

Krajem prošle godine, dug Opštine Bar iznosio je samo 1,7 miliona eura! "Samo" zbog činjenice da je dug Opštine prije četiri godine bio više nego deset puta veći zbog čega je Optšina Bar bila među najzaduženijim u državi.

Podatak da je Opština Bar dužna 1,7 miliona eura i da je riječ je kompletno o spoljnjem dugu objavljen je u današnjem izdanju Pobjede. Po ovom parametru Opština Bar se sada nalazi među najmanje zaduženim opštinama u Crnoj Gori.

Od Bara su manje dužni samo Mojkovac (480 hiljada), Šavnik (250 hiljada), Plužine (230 hiljada), Andrijevica (šest hiljada), i Žabljak (hiljadu eura). Na teritoriji pomenituih gradova živi više nego duplo manje stanovnika nego u Baru.

Prije četiri godine, bar je bio treća najzaduđenija opština u Crnoj Gori.

Konsolidovani dug opština u Crnoj Gori na kraju prošle godine bio je 266,7 miliona, a bez nepovučenih sredstava 131 milion eura.

Najzaduženija opština bila je Budva sa 66,7 miliona eura, od čega je 64,5 miliona spoljni dug. Na drugom mjestu je Nikšić sa 17 miliona, sa 13,2 miliona spoljnog duga.

Treću poziciju drži Podgorica sa 16,2 miliona, koji je uglavnom većinski.Bijelo Polje je pozajmilo 12 miliona, od čega je 11,5 miliona unutrašnji dug. Slijedi Cetinje sa 9,3 miliona, od čega je osam miliona unutrašnji dug, potom Tivat sa 7,6 miliona spoljnog duga, Herceg Novi šest miliona, 5,6 miliona spoljnog duga. Rožaje ima 5,8 miliona, od čega unutrašnji 4,6 miliona, Kolašin 5,6 milion što je kompletan unutrašnji dug.

Ulcinj ima 5,1 milion, od čega 3,9 unutrašnji, Berane 4,8 miliona, unutrašnji 4,4 miliona, Danilovgrad 2,9 miliona od čega unutrašnji 2,3 miliona, Pljevlja 2,8 unutrašnji 1,6, a spoljni 1,2 miliona, Kotor 2,2 miliona i sve spoljni dug. Plav ima 1,1 milion unutrašnjeg duga. Bez duga su novoformirane opštine Gusinje i Petnjica.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar