Mještani MZ Bar 2 protiv azila za pse na Volujici!?

psi 1

Nakon što je dobijena saglasnost da se, toliko dugo iščekivani azil za pse lutalice gradi na Volujici, na lokaciji Police, stigla je reakcija koja nagovještava da će biti problema sa realizacijom ovog projekta.

Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja je pozitivno odgovorilo i dalo saglasnost da se u lovnom rezervatu na Volujici gradi azil na 5.000 kvadrata.

Grupa mještana koji žive u Mjesnoj zajednici Bar 2 poručili su, međutim,  da ni po koju cijenu neće dozvoliti izgradnju azila na Policama na brdu Volujica!

Prije tri godine sličnom reakcijom mještana MZ Mrkojevići, spriječena je gradnja azila u KO Kunje u blizini sanitarne deponije ''Možura''.

Predsjednik odbora MZ Bar 2 Zoran Vojvodić kaže da će se obratiti lokalnim nadležnim organima, ali i nadležnom ministarstvu da se ova odluka promijeni, i nađe neko drugo, adekvatnije rješenje. 

''Planiramo da uputimo inicijativu prema lokalnoj upravi, ali i Vladi Crne Gore, da se resurs Polica na Volujici zaštiti i pretvori u turistički centar. Imaćemo predlog da se sve radi u ambijentalnom dijelu, kako se grade kuće na primorju. Da to bude izletište, to je jedan od najljepših prostora koji je ostao sačuvan u opštini Bar, i na njemu bi se mogao napraviti čitav grad s hotelima i plažama. Zar psi i turizam mogu skupa'', rekao je Vojvodić.

U septembru 2015. godine grupa građana iz Mrkojevića reagovala je povodom najavljene izgradnje azila za napuštene životinje u katastarskoj opštini Kunje, u toj mjesnoj zajednici. Smatrali su da izgradnja azila na tom području predstavlja potpuno uništavanje turističkog mjesta, i jednog od najljepših djelova crnogorske obale. Opština je nakon reagovanja mještana, odustala od lokacije za azil u blizini sanitarne deponije ''Možura''.

Uporedo sa protivljenjem mještana za gradnju azila jača i pritisak građana da se konačno riješi problem nepostojanja azila za pse lutalice u Baru. Podsjetimo, početkom 2015. godine sadašnji predsjednik Skupštine opštine Radomir Novaković pokrenuo je sa prijateljima iz NVO sektora akciju prikupljanja potpisa za hitnu gradnju azila koju je nakon samo nekoliko dana podržalo 2,500 Barana.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar