Azil za pse na Policama?

police

Priča o azilu za pse je priča koja traje dugo, a na inicijativu nekoliko NVO koje u svom programu imaju zaštitu životinja. Podneta je i peticija, pa se pitanje izgradnje azila za pse u Baru našlo nekoliko puta na dnevnom redu Skupštine opštine Bar.


Na 21. sjednice SO Bar, prije nekoliko dana, konačno je javno saopšteno da će biti izgrađen azil za pse lutalice na Volujici.

"Oko azila, opština se obratila nama, a mi ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja za odobrenje. To je parcela iza repetitora na Volujici, u zoni morskog dobra. Dobili smo saglasnost ministarstva za izdvajanje 5.000 kvadratnih metara iz našeg lovnog rezervata", rekao je na zasjedanju skupštine direktor DOO „Lovstvo“ Mladen Đuričić.

Lokacija za azil je odredjena. Kada će biti započeta izgradnja i niz drugih pratećih informacija, ko će i kada uraditi projekat, ekološki elaborat i ostalu dokumentaciju do neizbežnog pitanja - koliko će koštati, ko je investitor i konačno da li će biti u sastavu Doo „Lovstva“ - koje je spominje u svom elaboratu rada za 2018 g, tako da je ostalo dosta otvorenih pitanja vezanih za konačno rješenje problema azila pasa lutalica u Baru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar