Reagovanje na tekst “Zarija Franović tužio Opštinu Bar”

franovicc

Na tekst objavljen danas na Jedru pod gornjim naslovom u rubrici Info dobili smo reagovanje Zarije Franovića koje prenosimo integralno.

Povodom netačnih i zlonamjernih navoda u vijesti pod naslovom «Franović tužio Opštinu Bar», smatram za potrebno da ukažem na nekoliko nepobitnih činjenica, iako mi je ispod časti i dostojanstva da komentarišem navode iz neznanih i neimenovanih izvora. Dakle, da bi se uopšte neka informacija koja se pompezno servira javnosti tretirala kao iole ozbiljna, trebalo bi da neko iza nje stane imenom i prezimenom. Tako da bih volio da znam, a i javnost bi bila potpuno i istinito informisana- ko tačno tvrdi da nijesam redovno dolazio na posao dok sam bio zapošljen u Opštini Bar, kada sve moje moralne i časne bivše kolege znaju da to nije istina i da sam čak dolazio i prije početka radnog vremena, a odlazio poslije. Za mene lično je mnogo bitnije što to znaju kafe-kuvarica i portir u Opštni Bar, nego pojedinci čija se imena ne spominju. Za vrijeme mog radnog angažmana u Opštini Bar uradio sam Elaborat prihoda, uprkos brojnim opstrukcijama na koje sam nailazio i kao odgovoran čovjek maksimalno sam bio angažovan na svom radnom mjestu . Takođe, uradio sam i Strateški plan za opštinu Bar. Nikada nijesam koristio službeno vozilo, niti bilo kakve druge beneficije položaja koji sam imao u Opštini Bar. Smatram da ono što sam zaradio svojim radnim angažmanom treba da mi bude isplaćeno , kao i svakom zapošljenom. Za ostvarivanje takvog zakonski garantovanog prava, ni za mene, ni za bilo koga drugog nije relevantno partijsko članstvo niti obavljanje visoke stranačke funkcije ni u DPS-u , niti u bilo kojoj drugoj partiji, te ostaje (ne)jasno zašto se to ističe u prvi plan.
Smatrajući da je naprijed iznijeto poznato i onima koji su dužni da donesu odluku o isplati po pomenutom osnovu, tužbu sam već ranije povukao. To naravno ne znači da sam odustao od onoga što mi zakonski pripada i što sam zaradio, a što je drugima isplaćivano, čak i onima koji zaista nijesu redovno dolazili na posao, a prava su ostvarili sudskim putem. Mišljenja sam da je ova tema- objavljena kao «vijest dana» u mnogim medijima, a u kojoj se pominje jedino moje ime i prezime, uz navode iz neimenovanih izvora, poslužila samo za puki senzacionalizam i podizanje medijske prašine.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar