Gradnja i sanacija vodovodne mreže rezultat svih koalicionih partnera

Saopštenjem u vezi sa završetkom radova ugovorenih sa AD “Jedinstvo” iz Užica oglasilo se preduzeće DOO Vodovod i kanalizacija.

pajovic

U dopisu medijima kojeg potpisuje izvršni direktor mr Zoran Pajović se kaže:
“Projekat unaprijeđenja vodovodnog i kanalizacionog sistema na području naše opštine započet je sada već davne 2007 godine. Cilj projekta je da se kroz trajno funkcionisanje sistema vodosnabdijevanja i poboljšanje sistema odvođenja otpadnih voda obezbijedi snabdijevanje naših građana kvalitetnom vodom za piće tokom cijele godine, kao i da se istovremeno zaštiti životna sredina i time poboljšaju uslovi za razvoj turizma.
Svi radovi predviđeni projektom se u najvećem dijelu finansiraju iz kredita kojim se Opština Bar na osnovu odluke Skupštine Opštine zadužila preko Vlade Crne Gore kod njemačke KFW Banke, a veoma malim dijelom i iz sopstvenih sredstava naše Opštine.
Sve poslove investitora tih radova vršilo je Javno preduzeće, odnosno sada DOO “Vodovod i kanalizacija Bar”. Za radove koji su upravo završeni ili se završavaju ovih dana, uključujući i radove u Beogradskoj ulici, kao i u svakoj drugoj ulici u kojoj se ovi radovi izvode, ovo privredno društvo je 2015. godine zaključilo ugovor o njihovom izvođenju sa AD ‘Jedinstvo’ iz Užica, kao tada najpovoljnijim izvođačem.
Što se tiče izgradnje vodovodne infrastrukture za naselje Sveti Ivan, uključujući tu i prepumpnu stanicu Volujica sa potisnim cjevovodom, kao i radove na poboljšanju vodosnabdijevanja Zaljeva, Polja, Male Volujice, upravo je u toku potpisivanje aneksa ugovora izmedju doo ‘Vodovod i kanalizacija Bar’ i AD ‘Jedinstvo’ iz Užica koji su ova privredna društva zaključila 2015. godine. Dakle, i za ove radove sve poslove investitora vršiće DOO ‘Vodovod i kanalizacija Bar’. To će omogućiti da svi ti radovi započnu i da se završe u toku ove godine.
Da ‘Vodovod i kanalizacija Bar’ doo nije prihvatila da vrši poslove investitora izvođenja tih radova, više se nego izvjesno ovi radovi ne bi mogli ni započeti u ovoj godini. Međutim, doo ‘Vodovod i kanalizacija Bar’ je izgradnju sistema vodosnabdijevanja za naselja Zaljevo, Polje, Sv. Ivan i Mala Volujica ocijenila kao važan projekat, čije je rješavanje bilo visoko na listi prioriteta ovog privrednog društva.
S obzirom da se u konkretnom slučaju u suštini ipak radi o izvršavanju odluka i planova koji je donijela Skupština opštine Bar, ostavljamo da građani sami procijene da li se ovdje radi o veoma ozbiljnom, sveobuhvatnom i finansijski nadasve vrlo zahtjevnom projektu čija je realizacija započela još 2007. godine, donošenjem prve odluke SO Bar o njenom zaduženju , ili o ispunjenju još jednog predizbornog obećanja.
Ovo iz razloga što rezultati koalicije političkih partija za vrijeme zajedničkog vršenja vlasti mogu biti samo rezultat svih koalicionih partnera, a ne samo jednog od njih.

Luka Bar unutrašnji baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar