Predstavnici Društva maslinara Bar u Privrednoj komori Srbije

sastanak

U Beogradu, u Privrednoj komori Srbije je u organizaciji Fonda za kulturu kvaliteta i izvrsnost održana je 27. tradicionalna regionalna konferencija o kvalitetu “Nedelja kvaliteta” 2018.

Konferencija okuplja brojne eksperate za kvalitet i poslovnu izvrsnost iz regiona bivše Jugoslavije sa ciljem da se razmotre dosadašnji dometi, tendencije i bitni aspekti u primjeni i implementaciji evropskih i svjetskih standarda, kao i menadžment alata i tehnika za njihovu primjenu u praksi a sve u cilju podizanja konkurentske prednosti domaće privrede.

Predsjednik Društva maslinara Bar, ujedno i predsjednik Nacionalnog udruženja senzorskih ocjenjivača djevičanskih maslinovih ulja je za ovu konferenciju pripremio stručni rad na temu: “Senzorska ocjena kvaliteta u funkciji kategorizacije djevičanskoh maslinovih ulja”. Rad je od strane Programskog odbora prihvaćen i Društvo maslinara Bar je dobilo priliku da se predstavi na vrlo visokom nivou pred istaknutim poslenicima kvaliteta regiona.

Stručni rad je izložen pred prepunom salom Privredne komore Srbije, nekada Privredne komore Jugoslavije. Iskorištena je prilika da se pored senzorske ocjene kvaliteta maslinovih ulja i njihove kategorizacije predstavi senzorski profil, takozvana “Paukova mreža” domaćeg, barskog maslinovog ulja proizvedenog od autohtone sorte Žutica. Prilika da se o maslinovom ulju, posebno crnogorskom maslinovom ulju govori na tako važnom mjestu i pred regionalnom stručnom publikom je za crnogorsko maslinarstvo od velikog značaja. Pored usmene prezentacije u okviru konferncije, rad je objavljen u stručnom časopisu “Kvalitet i izvrsnost” koji je među stručnjacima iz ove oblasti populran kako u Srbiji tako i u cijelom regionu.

teksttt

U Društvu maslinara Bar se ulaže veliki trud da se kvalitet crnogorskog maslinovog ulja podigne na što veći nivo i da se takvo maslinovo ulje vrhunskog kvaliteta promoviše među potencijalnim potrošačima kao i da se širi tržište za njegvu distribuciju. Na žalost, Društvo maslinara Bar je neprofitna organizacija i za djelovanje ove vrste raspolaže ograničenim resursima ali očekuje da će kao i uvjek do sada podrška za aktivnosti ove i druge vrste doći od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja te od strane Opštine Bar gdje se sprovodi najveći broj aktivnosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar