TO Bar na sajmovima u inostranstvu

Stokholm 2018

Turistička organizacija Bar je nastupila sa LTO: Budve, Ulcinja, Kotora i Podgorice kao i NTO, na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih međunarodnih sajmova turizma „Holiday World 2018“ koji se održao u Pragu.

Turistička organizacija Bar je posjetioce upoznala sa svojom ponudom koji su najveće interesovanje pokazali prema svim vidovima aktivnog odmora, izletima na Skadarskom jezeru, Starom Baru kao i ostalim atrakcijama grada Bara. Akcenat su stavili na pristupačne cijene u hotelima i privatnom smještaju i izuzetno veliko interesovanje je iskazano za kampove.

Održana je press konferencija za češke medija iz oblasti turizma, među kojima su bili Unesco Media In, Cestovni agentura, Radio Praha, Cot Media, Cyech Travel Press, New Europe, Kerea, RF HOBBy s.r.o, Barrandov Studio a.s. JK Press, Dynamic Tour i drugi.

Nakon press konferencije na crnogorskom štandu priređena je degustacija crnogorskih proizvoda njeguškog pršuta i sira, crnogorske loze i tradicionalnog crnogorskog vina “Vranac”, kompanije “Plantaže 13.jul”, a od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede u neformalnoj atmosferi date su detaljnije informacije o specifičnostima ponude.

Takođe nakon višegodišnje pauze, nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines” ove sezone obnoviće saradnju sa češkom agencijom “Kovotour Plus”, sa kojom je za ovo ljeto potpisala ugovor o seriji čarter letova za Crnu Goru iz Ostrave, u periodu od početka jula do kraja avgusta.

Prag 2018

Ovog ljeta iz Praga, Brna i Ostrave saobraćaće i češka niskobudžetna avio kompanija “Smart Wings” sa sedam aviona nedjeljno, od 1. juna do druge polovine septembra.

Barsku opštinu je u 2017. godini posjetilo 3 944 turista iz Češke Republike, a ostvareno je 28 026 noćenja.
Prema očekivanjima čeških turoperatora i crnogorske privrede koji su obnovili i intezivirali saradnju, sa ovog tržišta se u tekućoj godini očekuje rast turističkog prometa.

U isto vrijeme TO Bar je svoju ponudu promovisala na sajmu “Panorama world festival” u Štokholmu, zajedno sa LTO: Budve, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, kao i privrednih subjekata Budve i Podgorice.
Za prva dva dana sajam je posjetilo preko 20.000 posjetilaca, koji su pokazali veliko interesovanje za našu opštinu i Crnu Goru uopšte.

Potencijalni švedski turisti pokazali su veliko interesovanje za vinske i gastronomske ture kao i za prirodne ljepote i seoski turizam.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar