propratnice

Danas je počela izgradnja kuće za sedmočlanu porodicu Milana Mašanovića u crmničkom selu Popratnice, kojima je u požaru do temelja izgoreo stambeni objekat u kojem su živjeli do kraja januara.


Vlasnik građevinske firme Kalamper Emin Kalamperović kazao je da su njihovi radnici na terenu, dopremljen je dio građevinskog materijala, i u petak su započeti zemljani radovi. Takođe, dovedena je struja do placa na kome se gradi objekat.

-Intenzivno ćemo raditi na izgradnji porodične kuće za Mašanoviće. Očekujem da ćemo završiti za dva mjeseca, kazao je Kalamperović.

Sedmočlanoj porodici Mašanović od donacija izgradiće se spratni objekat od 150 kvadrata.Na incijativu predsednika opštine Bar dr Zorana Srzentića početkom februara održan je prvi donatorski sastanak sa privrednicima Bara od kojih je njih 16 obećalo da će uplatiti 20 hiljada evra što je približno iznosu grubih građevinskih radova. Takođe, humanitarne akcije da se pomogne Mašanovićima pokrenula je i mjesna zajednica, mediji...
Projekat je uradio “Montenegro projekat”. Na prvom donatorskom sastanku dogovoreno je da izvođač radova bude doo Kalamper iz Bara, preduzeće koje je među prvima ponudilo da pomogne Mašanovićima koji su ostali bez kuće. U međuvremenu sedmočlana porodica Mašanović živi kod Milanovog brata u Popratnicama, u objektu koji nema uslove za dve porodice. Najstarije dijete bračnog para Mašanović ima 11 godina
Crmničko selo Popratinice nalazi se 14 kilometara od Virpazara. Kuća Mašanovića je, kažu seljani izgorela za 15- tak minuta. Sreća je da niko od članova porodice nije stradao.

ave tours 2