Akcijom aktivista "Biram Bar" stanari "Zgrade Lekić" u Sutomoru dobili struju

DSC06695

Iz NVO Biram Bar oglasili su se povodom nove akcije - rešavanja problem sa električnom energijom u „Zgradi Lekić“.

"Dok su se drugi u Crnoj Gori pripremali za doček, a kasnije i proslavljali Novu 2018-tu godinu, stanari čuvene „Zgrade Lekić“ u Sutomoru, u kojoj žive i djeca i penzioneri, dočekali su je u mraku.

To je bio vrhunac problema koji se vuče od 1997. godine kada je investitor bez dozvola napravio zgradu. Problemi sa strujom – iskakanje glavnih osigurača, loša instalacija - koji se godinama vuku ili sakrivaju pod tepih samo su 30. decembra isključenjem sa mreže dostigli svoj vrhunac.

Većina drugih bi digla ruke od ovog problema ali ne i Dejan Adamović – jedan od aktivista NVO Biram Bar ali i menadžer prodaje Peštana Aranđelovac za Crnu Goru. U skladu sa sloganom NVO Biram Bar „Nove ideje – bolja rješenja“ - zasukao je rukave i prionuo na pronalaženje rješenja za ovaj problem.

„Uz pomoć prijatelja iz Biram Bar stupio sam u kontakt sa Savom Ostojić iz CEDIS-a, koja je pokazala izuzetno razumijevanje za probleme koje su imali stanari „Lekić zgrade“, rekao nam je Dejan Adamović. „U toku samo 7 dana problem koji je postojao godinama i izgledao nerješiv – riješen je. Danas je konačno napajanje električnom energijom ove zgrade stabilno i bez svakodnevnih iskakanja osigurača. Ono što je najbitnije – zgrada je postala bezbjedna za stanovanje poslije više od 20 godina.“

U ime zahvalnosti, stanari su Savi Ostojić poslali zahvalnicu izgraviranu na drvetu, kao mali znak pažnje za pomoć i razumijevanje koje je pokazala.

No, vrijedni Dejan Adamović nije tu stao. Kada je shvatio da su mali, svakodnevni problemi rješivi, organizovao je stanare ali i donatore i pristupio krečenju hodnika „Zgrade Lekić“. Do danas su okrečeni prizemlje i prvi sprat, a ostatak zgrade će, zahvaljujući donatorima, biti okrečen do kraja februara.

„Naš sledeći korak je odlazak na razgovor sa Predsjednikom SO Bar Radomirom Novakovićem o izradi fasade na ovoj zgradi, jer je na samom ulazu u Sutomore, što je i turisticki i atrakcijski problem”, kaže Adamović. “Šta smo se dogovorili sa njim obavijestićemo građane.”

Svakako da tu nije kraj akcijama NVO Biram Bar za uređenja zgrada u našem gradu. Po riječima članova ove organizacije, u toku su pregovori sa donatorima kako bi se još neke zgrade sredile i postale bolje mjesto za život.", navodi se u saopštenju NVO Biram Bar.

{galerija}info/2018/2/bblekic{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar