Klizište ugrozilo Jadransku magistralu ispod Zelenog pojasa

klizište

Jadranska magistrala između Bara i Sutomora, na dionici ispod Zelenog pojasa, u dužini od 20-tak metara ugrožena je zbog klizišta koje je uzrokovalo i pad bora.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Stablo koje je palo na magistralu uklonili su vatrogasci. Očevici tvrde da je teren potkopan te da prijeti opasnost da padne još nekoliko borova.

Da li su građevinski radovi koji se izvode ispod magistrale uzrkovovali pokretanje klizišta, te da li su shodno uslovima terena ispoštovane preporuke struke, utvrdiće nadležne službe Inspektori su još u novembru, vršili nadzor ovog gradilišta, ali javnosti do danas nisu poznati detalji njihovih preporuka.
Ispod magistrale gradi se hotel na katastarskoj parceli br. 3464/3 KO Novi Bar. Investitor je “Sky Development” doo Bar.

Izvođač radova doo ‘Rašketić’ iz Bara dostavio je na uvid rješenje Ministarstva održivog razvoja i turizma, kojim je pomenutom investitoru u maju 2017. godine izdata građevinska dozvola za objekat -hotel.

-Izvođač je dostavio na uvid i glavni projekat i projekat konstrukcije. Kako se radi o objektu za koji je izdata građevinska dozvola, Komunalna policija je dostavila inicijativu Upravi za inspekcijske poslove, kao nadležnom organu za odlučivanje, odnosno postupanje po istoj, shodno čl. 43 Zakona o upravnom postupku, kazao je načelnik Komunalne policije Stevo Pejović. O svemu je, kaže Pejović, obaviješteno i JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.
-Komunalna inspekcija će rješenjem zaustaviti radove dok glavni republički inspektor ne donese rješenje kojim će se naložiti šta je potrebno uraditi da se obezbijedi saobraćajnica, rekao je Pejović.
Prema našim saznanjima, na lice mjesta izaći će i glavni republički inspektor za puteve Ednan Abdić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar