Imovina carinika na meti piromana

vozilo carinika

Serija napada na imovinu carinika u Baru. Policija ne isključuje mogućnost povezanosti nekih od ranijih paljenja vozila carinika. Nalaz vještaka za požare, eksplozije i havarije utvrdiće uzrok poslednjeg paljenje vozila na parkingu u centru Bara.

Piše:Biljana Dabić

Automobil marke “honda” carinika Marka Krstića zapaljen je na parkingu u centru Bara, kod Zlatiborskih zgrada, u noći između subote i nedelje.
Šta je uzrok požara koji je planuo oko 4 sata, utvrdiće se nalazom vještaka za požare, eksplozije i havarije koji je izuzeo tragove sa lica mjesta.
Automobil je bio parkiran između Kongrapovih i Zlatiborskih zgrada. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je lokalizovan i nije se proširio na vozila koja su bila parkirana do honde koja je gorela. U požaru, na vozilu carinika je oštećen predni dio ispod haube i prednji lijevi točak.
Za poslednja dva mjeseca, ovo je treće paljenje vozila čiji su vlasnici službenici Uprave carine u Baru
Prije mjesec dana, takođe, u centru Bara ispred zgrade Crnotravca zapaljeno je vozilo “opel corsa” Baranke Olje Đakonović, službenice na carini.
Vatrogasci su lokalizovali požar tako da druga vozila nisu oštećena. Takođe, naloženo je vještačenje vještaka za požare, eksplozije i havarije Radovana Popovića koji treba da utvrdi uzrok zapaljenja
Nezvanično, vozilo je bilo parkirano ispred zgrade u kojoj žena živi.
Prije dva mjeseca, u podmetnutom požaru u Baru izgorela su tri vozila. Nepoznati napadači zapalili su automobil „golf”, vlasništvo službenika Uprave carina Gojka Kalezića. Nastali plamen proširio se na još dva automobila „pasat” i „reno”, koji su bili parkirani pored „golfa”.Požar se dogodio oko 3.30 časova, a vozila su bila parkirana u Ulici Branka Čalovića u Baru.
Policija je sa vještakom za požare, havarije i eksplozije Radovanom Popovićem izašla na lice mjesta, gdje su sa tužiocem obavili uviđaj. Preliminarni rezultati istrage pokazali su da je u pitanju podmetnuti požar.
Ovo nisu jedini napadi na imovinu carinika u Baru.
Prije dvije godine ispred porodične kuće u sutomorskom naselju Brca zapaljeno je vozilo „BMW”, registarskih tablica BR BM 866, čiji je vlasnik carinik Božidar Gvozdenović. Na tom vozilu je nanijeta totalna šteta.
U seriji napada na imovinu carinika, podmetanje požara u julu 2015. godine imalo je za posledicu najveću materijalnu štetu, kada je u vatrenoj stihiji iza zgrade Lordova u Makedonskom naselju u Baru izgorelo pet automobile, od kojih je na tri nanijeta totalna šteta.
Meta ovog napada bilo je vozilo „audi q3” registarskih oznaka BR BS 359, koji je vlasništvo carinika Srđana Burzanovića.Milan baković stakla

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar