Mladić prijetio da će ubiti Sabihinog muža, ali i nju?

CB

Zbog pokušaja ubistva Baranina Nusreta Ličine (41), određen je pritvor do 30 dana njegovoj supruzi Sabihi (33) i Voltonu Duraju (21) sa Kosova.

PIŠE: Biljana Dabić

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović, Sabihi Ličina i Duraju je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke. Duraj se tereti za ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a Sabiha Ličina za ubistvo u pokušaju putem podstrekivanja.

Volton Duraj ušao je u porodičnu kuću Nusreta Ličine (41), u četvrtak veče i dok je čovjek sjedio na trosjedu u dnevnoj sobi napadač je ispalio više hitaca. Ličina je pogođen sa tri metka- u glavu, ruke, i nogu. Dok je Duraj pucao u Ličinu, njegova supruga Sabiha nalazila se u kupatilu i te noći kad je muž ranjen policiji je kazala da ništa nije čula, niti je vidjela napadača. Dvoje maljoletne djece, sin krćerka, srećom u momentu ranjavanja njihovog oca, nisu bila u kući.

Nepuna 24 sata, od porodične drame u barskom naselju Šušanj, policija je stavila lisice na ruke Duraju, i supruzi ranjenog Ličine. Kod Duraja je pronađen i pištolj.
Prema našim saznanjima Duraj je priznao da je počinio krivično djelo. Sabiha Ličina kazala je istražiteljima da je Duraj i ranije pretio da će ubiti njenog supruga. Navodno da je mladić pretio i njoj.

Dan nakon pokušaja ubistva Nusreta Ličine, njih dvoje su uhapšeni i tokom saslušanja pred barskim inspektorima prebacivali su odgovornost s jednog na drugo.
Volton Duraj uhapšen je u Sutomoru, i to u autobusu za Kosovo kojim je pokušao pobjeći iz Crne Gore, dan nakon što je pucao u Nusreta Ličinu. Inače, nakon što je ispalio više hitaca u Ličinu, on se krio u jednom od apartmana u barskom naselju Šušanj, blizu kuće Ličina. Kako saznajemo njemu je ovaj dio Bara od ranije poznat jer je do nedavno radio u jednoj od pekara baš u ovom naselju. Duraj je kako je objedodanjeno, dolazio u kuću Ličina, dok je Nusret bio odsutan.Kako su se emocije otrgle kontroli, pa je Draj upotrijebio vatreno oružje i ranio supruga svoje prijateljice Sabihe, šta je motiv pokušaja ubistva za sada se samo nagađa.
Od izvora bliskih istrazi, je potvrđeno da je supruga Sabiha “pala” na poligrafu. Tokom istrage, ispostavilo se da su oba bračna partnera Ličina, u proteklom periodu vodila dvostruke živote, tako se na poligrafu našla još jedna osoba, muškarac sa čijom partnerkom je navodno Ličina bio u ljubavnoj vezi. Taj muškarac je prošao test i istražitelji su došli do saznanja da nije učestvovao u počinjenom krivičnom delu.
Ranjeni Ličina je na bolničkom liječenju i oporavlja se.

milan bakovic

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar