Emocije prolile krv, djeca kod strica

CB

Fatalan dvostruki život bračnog para iz Bara pokazao je svu svoju surovost. Dvoje maloljetne djece, djevojčica i dječak, trenutno bez oba roditelja, majka iza rešetaka, otac u bolničkom krevetu.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Stariji maloljetnik Volton Duraj (21) sa Kosova osumnjičen za pokušaj ubisva Barnina Nusreta ličine (41) kao I njegova supruga Sabiha kojoj se na teret stavlja pomaganje, privedeni su u subotu veče Višem državnom tužiocu u Podgorici. Duraju i Sabihi Ličina određeno je tužilačko zdržavanje do 72 sata, a zatim će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici.

Ranjeni Nusret Ličina, kako nam je potvrđeno u Opštoj bolnici Bar ostaje do daljnjeg na bolničkom liječenju. Dvoje maloljetne djece bračnog para Ličina, kćerka i sin, za sada su kod strica.

Dan nakon što je Baranin Nusret Ličina ranjen iz vatrenog oružja u porodičnoj kući, barska policija je rasvijetlila slučlaj i uhapsila osumnjičenog za pokušaj ubistva, kao i suprugu ranjenog Nepuna 24 sata, od porodične drame u Baru, policija je sklapila mozaik, i stavila lisice na ruke Duraju, i supruzi ranjenog Ličine. Prema našim saznanjima, kod Duraja je pronađen i pištolj.

On je kako saznajemo uhapšen u Sutomoru, I to u autobusu za Kosovo kojim je pokušao pobjeći iz Crne Gore. Inače, nakon što je ispalio više hitaca u Ličinu, on se krio u jednom od apartmana u barskom naselju Šušanj, blizu kuće Ličina. Kako saznajemo njemu je ovaj dio Bara od ranije poznat jer je do nedavno radio u jednoj od pekara baš u ovom naselju. Od izvora bliskih istrazi, Danu je potvrđeno da je supruga Sabiha “pala” na poligrafu. Detalje oko “pomaganja” za sada istražitelji ne saopštavaju javnosti, kao ni sam motiv pokušaja ubistva. Ono što je procurilo u javnost je podatak da je Duraj dolazio u kuću Nusreta Ličine dok je ovaj bio odsutan. Inače, Duraj se sa Kosova vratio u Bar prije nekoliko dana, a šta je “prelomilo” da potegne obarač I ispali više u Ličinu još nije poznato.

Nezvanično saznajemo da su oba bračna para Ličina, u proteklom period vodili dvostruke živote. Za policiju koja se rekorno brzo sklopila mozaik, pojavile su se I nove kockice pa se na poligrafu našla još jedna osoba . Ta osoba je prošla test I istražitelji su došli do saznanja da nema učešća u počinjenom kri9vičnom djelu.
Podsjetimo,  Volton Duraj ušao je u porodičnu kuću Nusreta Ličine, u četvrtak veče i dok je čovjek sjedio na trosjedu u dnevnoj sobi napadač je ispalio više hitaca. Ličina je pogođen sa tri metka- u glavu i ruke. Dok je Duraj pucao u Ličinu, njegova supruga Sabiha nalazila se u kupatilu i te noći kad je muž ranjen policiji je kazala da ništa nije čula, niti je vidjela napadača. Dvoje maloljetne djece, sin krćerka, srećom u momentu ranjavanja njihovog oca, nisu bila u kući.
Prema saznanjima, motiv napada na privatnog preduzetnika iz Bara nije bio materijalne već privatne prirode. Ono što je istražiteljima na početku bilo jasno, nijedan trag nije upućivao na pokušaj pljačke.

Podsjetimo, napadač je ispalio pet hitaca od kojih su tri pogodila Ličinu – jedan u obraz, drugi u lijevi lakat, a treći u desnu šaku.
U policijskim evidencijama Nusret Ličina se ne vodi kao bezbjedonosno interensantno lice. U barskom naselju Šušanj, za Ličinu kažu da je vrijedan, posvećen poslu i bavi se izradom bravarije.

Ličina se nedavno vratio iz Njemačke, gdje je radio neko vrijeme.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar