Posjeta šefa predstavništva Unicef-a Crna Gora Gimnaziji „Niko Rolović“

unicef

U utorak, 28. novembra Gimnaziju „Niko Rolović“ posjetio je Osama Makavi Kogali, šef Unicef-ove kancelarije u Podgorici.

Posjeti su prisustvovale i Maja Kovačević, koordinatorka obrazovnog programa u Unicef-u i Anđa Backović, samostalna savjetnica u Zavodu za školstvo i koordinatorka Inicijative „Moje vrijednosti i vrline“.

Gimnazija „Niko Rolovič“ je jedna od četiri gimnazije koja, pored šesnaest osnovnih škola, učestvuje u realizaciji Inicijative „Moje vrijednosti i vrline“ pokrenute 2015. godine u saradnji Zavoda za školstvo i Unicef-a Crna Gora. Cilj Inicijative je kontinuirano osnaživanje vaspitne uloge škole i kompetencija nastavnika koje kod učenika treba da podstaknu razvoj vještina, vrijednosti i vrlina na kojima se temelje akademska postignuća učenika, kao i kvalitet njihovog budućeg života, rada i učešća u društvu.

Članovi delegacije su imali prilku da prisustvuju času engleskog jezika, gdje je profesorica Ana Đurović, dobro osmišljenjim aktivnostima za učenike, pokazala kako redovna nastava može biti pravi resurs za vaspitno djelovanje.

U drugom dijelu časa, učenici II1 odjeljenja su imali priliku da razgovaraju sa gospodinom Kogalijem. Nakon veoma insprativnog razgovora sa učenicima, direktorica Marija Đonović, je sa svojim saradnicima i članicama gimnazijskog tima, u kratkom, ali veoma prijatnom razgovoru, imala priliku da ukratko predstavi Gimnaziju i zapažanja o značaju i rezultatima sprovođenja Inicijative „Moje vrijednosti i vrline“ u školi.

{galerija}info/2017/12/gimnazija{/galerija}

baner 850x200px

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar