FOTO: Novaković primio sportske promotere grada

c22 1

Predsjednik Skupštine opštine Bar, Radomir Novaković, u znak zahvalnosti na promociji grada Bara, danas je primio primio Sonju Simonovsku, međunarodnog odbojkaškog sudiju, Zorana Jovićevića i Vojkana Krgovića, tim menadžera i igrača veteranskog košarkaškog kluba "Veterani grada Bara", Suana Hodžića, profesora fizičke kulture i igrača "Veterani grada Bara", Marka Dabanovića, ispred tima "G-Unit 3x3" i Mariju Leković, uspješnu košarkašicu sa samo 14 godina.

Tim povodom iz skupštinske pres službe oglasili su se saopštenjem za javnost koje prenosimo integralno:

"Nakon što im je poželio dobrodošlicu, čestitao na do sada postignutim rezultatima i u ime Skupštine opštine Bar, kao i u svoje ime izrazio zahvalnost što na veoma lijep način promovišu naš grad, predsjednik Skupštine je istakao da će lokalna samouprava podržavati ljude koji na ovakav način, svojim entuzijazmom, radom i postignutim rezultatima promovišu zdrave stilove života, predstavljaju uzor ostalima i neprestano rade na promociji Bara, ali i Crne Gore.

Sonja Simonovska iza sebe ima 25 godina sudjenja, a status medjunarodnog sudije veoma uspješno nosi od 2013. godine.U 2017. godini na Svjetskom prvenstvu u Argentini za kadetkinje sudila je sve utakmice i na kraju finale, sa koleginicom iz Koreje. Takođe, sudila je na Svjetskom Grand Prix za žene u Kazahstanu, zatim na Kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu, koje je osvojila reprezentacija Srbije i već treću godinu za redom sudi mečeve Lige Sampiona. Ranije je bila i delegirana na Evropskom prvenstvu za seniore, prije toga na Prvim Olimpijskim igrama u Baku... "Najveće priznanje mi je kada su igrači i treneri, kao i delegati koji ocjenjuju moj rad zadovoljni.Sa svih takmičenja nosim lijepe uspomene i iskustva. To je za mene veliki uspjeh, za sport koji zastupam, onda moj grad Bar, a i državu Crnu Goru. Mogu navesti podatak da sam uglavnom na svim velikim takmičenjima ja jedini predstavnik Crne Gore u odbojkaškom sportu. Uvjek ističem državu iz koje dolazim, a prije svega predstavljam grad Bar, koji važi za centar odbojkaškog sporta u Crnoj Gori."istakla je Simonovska.

U znak zahvalnosti na prigodnom prijemu i pruženoj podršci za dalji rad, od Zorana Jovićevića, tim menadžera i igrača veteranskog košarkaškog kluba "Veterani grada Bara", predsjednik Skupštine na poklon je dobio je dres tog košarkaškog kluba sa svojim imenom.

Vojkan Krgović, proslavljeni igrač KK "Mornar", KK "Crvene zvezde" i KK "Vojvodina", trenutno igra za "Veterane grada Bara" i rado se prisjetio donacije u vidu sportske opreme koju je prije 15 godina Novaković uručio, tada novoosnovanom košarkaškom klubu "Boys", na čijem je čelu, kao aktuelni terner, Krgović danas.
Marko Dabanović ispred tima "G-Unit 3x3" je istakao da je tim osnovan u aprilu ove godine i da je nakon niza uspjeha na medjunarodnim takmičenjima kako u zemlji tako i u regionu, stekao status najbolje rangirane ekipe u Crnoj Gori. "Možda i najveći uspjeh je upoznavanje crnogorske javnosti sa ovim sportom, koji je od ove godine i olimpijski, Gledajući unazad na sve ovo, formiranje "G-Unit 3x3" je bio pun pogodak i radujemo se daljoj popularizaciji sporta, kako u Baru, tako i u čitavoj Crnoj Gori, posebno kod mladih. I kao glavni cilj smo postavili da što više mladih bude na košarkaškim ili 3x3 terenima, kako vanjskim, tako i unutrašnjim i da se sklone sa ulice i malo odmore od kompjuterskih igrica. Imamo i planove za promociju sporta u školama, ali korak po korak.Kao lični cilj nas iz "G-Unit 3x3" postavili smo Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine i to je nešto čemu težimo i za šta se spremamo."-zaključio je Dabanović, koji je predsjedniku Novakoviću poklonio dres tima.

Marija Leković, sjajni biser barske i crnogorske košarke ponikla je u ženskom košarkaškom klubu "Antivari" iz Bara, a trenutno je prvotimac ŽKK "Lovćen" iz Cetinja i sa svojih 14 godina je kadetska i juniorska reprezentativkinja Crne Gore, proglašena za najbolju igračicu na FIBA turniru u Sloveniji 2017. godine, medju košarkašicama 37 država.Takođe, igra na WABA turnirima za ŽKK "Budućnost" od 15 i 17 godina.

Predsjednik Skupštine, Radomir Novaković je gostima uručio prigodne poklone i zaključio da će i ubuduće biti podrška barskim sportistima, njihovim idejama i uspjesima, kako bi se sport u Baru promovisao na način kako se zaslužuje", navodi se u saopštenju.

{galerija}sport/2017/11/cakansportisti{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar